Favágó-szexuálisok és simabőrűek: előre!

Így szőrőz egy magyar úr 2018-ban! Avagy mit kezdhetünk az arcunkat borító pelyhekkel és a testünk egyéb részén található bundával? Eszközök, módszerek és egy nő könyörgése és kiállása a szőrösség mellett.

Először is tisztázzunk valamit: a legfontosabb dolog nyilván a kényelem, meg a praktikum. De könyörgöm, ha már mindenki így, vagy úgy tetszeni akar valakinek (nőnek, férfinek, félszerzetnek), használjuk ki az Istenadta lehetőséget, hogy testünk különböző részein – egyébként evolúciós okkal – szőrök nőnek. Az ízlés szubjektív dolog és nyilván mindenki azt kezd a testével, amit akar. De az eszement trendek, tiszavirág életű divatok majmolása és saját, na jó és néha párunk, szeretteink vágyainak követése ezeknél sokkal fontosabb.

Egyébként bármit sugall a televízió, az Instán és különböző közösségi oldalakon pózoló celebek árja (igen, a férfiak is csinálják ezt!), az átlag nő szereti a szőrt! A borosta lemossa a férfiak arcáról a baba popsi kinézetet, amitől inkább csecsemőgondozónak érezzük magunkat, mintsem párkapcsolati félnek. A hosszabb szakáll talán már ritkábban kelt vágyat, de ennek is megvan a maga közönsége. Főleg, amióta az ún. favágó-szexuális (lumbersexual) irányzat előtérbe került.

A mellkasszőr kapcsán lehet, már nagyobb a szórás az ízlés terén a célcsoport tagjai között. E sorok írója kifejezetten odavan a kis bekecsért, ami biztonságot, férfiasságot, erőt sugároz. De még a hátszőrtől sem riad vissza. Ha bundás az Ember, hát bundás! Elég, hogy mi, nők szenvedünk a gyantázás, epilálás súlya alatt (hozzátenném, ahogy egy mezei nátha kapcsán, úgy e téren is átlagosan jobban bírjuk a gyűrődést, és nem készülünk belehalni a fájdalmakba egy-egy szőrtelenítés kapcsán…). Nem kell ugyanezen átmenni a másik nemnek. Nekem attól nem lesz jobb, ha a másiknak rossz.

Ettől függetlenül azok a férfiak, akiknek fontos a komfort érzetük miatt a mellkas, hát és egyéb területek szőrtelenítése, egyszer azért kérdezzenek rá a fogadó félnél, vajon miért rajong: a csupasz bőrért, vagy a kurkászható kis fürtökért? Lehet, meglepetés éri az urakat. (Ugyanez igaz egyébként a másik irányba is. A túl gondolkodott szőr kérdés inkább a női fejekben él. Ha valaki beszélt már kozmetikussal, tudhatja, hogy nevetve azt mondja: Áhh, ezen az egész kérdésen a nők idegeskednek annyit, amennyit.)

Az elmondottak ellenére – vagy éppen azért -, ajánljuk a szőrös felületek gondozását. Csak a média nyomás helyett inkább a valós igények alapján. Ahogy már említettük, a praktikum fontos (legyen rövid a haj és a szakáll és nincs gond), de ahogy egy szemüveg, egy extrém frizura, úgy egy arcszőrzet is elképesztő változást hozhat külsőnkben. A drasztikus különbségek pedig nem csak a párkapcsolat, de a munka terén is eredményt hozhatnak. Lehet, egy bányában mindegy, hogy festünk. De pl. egy oktató, egy tárgyalásokat folytató embernél már számít a fizimiska.

És hogy a gyakorlatban milyen eszközökhöz nyúlhatunk? Soroljuk!

Szakállvágók

Mit tudjon egy jó szakállvágó? A nyakvonal precíziós vágását, az arcél követését, a bőr kímélését. A tépés mentes élményt! De ha okosan választunk, több területtel kapcolatban is azonnal segítséget kapunk. Egy-egy készülék ugyanis okosan orr- és fülszőr vágásra is alkalmas. (Igen, ezek azok a pamacsok, amik a populáció legkisebb szegmensére gyakorolnak vonzó hatást.) Egyes esetekben a normál vágófejen túl további kiegészítők is járnak a termékhez, mint pl. szemöldök fésű, precíziós trimmelő, szemöldök nyírásához való fej, állítható vezetőfésű, fésű, tároló állvány, tisztítókefe, pengeolaj, olló, csipesz, körömcsipesz, körömreszelő, fogkefe, rendszerező tok és sorolhatnánk még. A választék 3999 Ft-tól 99 989 Ft-ig terjedhet. Attól függően, mit preferálunk, mire telik, mindenkinek jut egy szép, igényes szakállvágó a MediaMarktban.

Férfi borotvák

A gyógyszereken kívül ez az a termékcsalád, amit szeretnek a televíziók orrvérzésig reklámozni. Mi arra bíztatunk mindenkit, menjen utána kicsit a témának, hiszen arcbőrünk egészsége és szépsége a tét. És hacsak nem állandóan maszkban dolgozunk, élünk, számítani fog a kinézetünk. A szórás ezen a téren is hatalmas, a 2299 Ft-os úti borotvától a 119 989 Ft-os, űrtechnológiát idéző készülékig. Mikrorezgés, motor és akkumulátor teljesítmény, vágófejek száma és megannyi szempont a tökéletes társ kiválasztásához. Na meg a bőrünk.

Hajvágók

Bár ezúttal inkább az arc és testszőrre koncentráltunk, a hajvágó készülék nem maradhat ki a válogatásból. A kérdéses berendezést 2789 Ft-tól tudjuk beszerezni. Egyes ismerősök oda-vissza hajvágó party-kat adnak, amelyet aztán meccs nézéssel fejelnek meg. Így van, ahol egy társaságban egy készülék forog és az egymás ízlését jól ismerő férfiak már rutinosan szaladnak neki haverjuk koponyájának és az esetleges nyakat is fedő szőröknek. (Igen, két használat között pedig igényesen elmossák a nyíró fejeket és kiegészítőket.) A hajvágók terén nincsenek olyan vad árak, a technológia itt úgy tűnik, kisebb kutatásokat igényelt. A legdrágább eszköz a MediaMarktban jelenleg 33 989 Ft.

Multi szőrtelenítők

A hab a tortán! Orrszőrvágó, testszőrtelenítő és komplett készletek a rakoncátlan kinövések ellen!

Bónusz felszerelések

Arcszauna, arctisztító kefe, vibrációs arckezelő készülék, mikrodermabrázió arckezelő, elsősorban a “simabőrűeknek”. Ki mondta, hogy ilyesmit csak nők használhatnak? A férfi bőr talán nem öregszik? A férfi test nem élvezi a kényeztetést és ápolást? Naugye.

54961cookie-checkFavágó-szexuálisok és simabőrűek: előre!