Szárítógép kisokos – melyiket válasszuk?

A hétvégét általában szeretnénk egy kis feltöltődéssel, pihenéssel tölteni, de legtöbbször pont ez a két nap az, amikor rá kell szánnunk magunkat arra, hogy kitakarítsuk a lakást és egyúttal felszámoljuk a hétköznapok során felhalmozott szennyes ruhákat. Tehát mosunk, ha mosunk, akkor szárítunk. De hol?

Utóbbi művelettel viszont az a legnagyobb probléma, hogy már egy 2-3 tagú háztartás esetén is rendkívül időigényes tud lenni. Ráadásul emellett még napokig kerülgethetjük is a kiteregetett ruhákat, ami tovább szűkíti az otthoni életterünket. El lehet képzelni, mi van egy nagycsaládnál.

Ismerős a helyzet?

Utóbbi művelettel viszont az a legnagyobb probléma, hogy már egy 2-3 tagú háztartás esetén is rendkívül időigényes tud lenni. Ráadásul emellett még napokig kerülgethetjük is a kiteregetett ruhákat, ami tovább szűkíti az otthoni életterünket.

Szerencsére mindezekre már van egy igazán nagyszerű megoldás, ami jelentősen le tudja rövidíteni az elkerülhetetlen mosási folyamatokat, így rengeteg időt, energiát és több esetben pénzt is spórolva nekünk. Ez pedig nem más, mint az Amerikában már teljesen alapkelléknek számító, de Európában is egyre jobban elterjedő szárítógép alkalmazása. Mostani írásunkban bemutatjuk, hogy miért lehet remek társunk egy ilyen gép és azt is, hogy pontosan mit kell tudni a különböző típusairól, ami alapján bárki el tudja majd dönteni, hogy milyen fajtájára van szüksége.

Mosógépből szárítógépbe, onnan meg a szekrénybe!

A szárítógépek egyik legnagyobb előnye, hogy legtöbbjüket annyira egyszerűen lehet beüzemelni és használni, mint egy hétköznapi mosógépet. Ennek hála például mindegyikben tökéletesen meg van oldva a szennyvíz elvezetése, hiszen az összes készülék erre alkalmas gyűjtőtartállyal rendelkezik.

A hasonlóságok sora azonban itt nem áll meg, hiszen rajtuk is találhatunk különböző programokat, amik a gépbe rakott ruha mennyiségét, anyagát és típusát egyaránt figyelembe tudják venni. Így akár már egy kisebb adag pamut, vagy műszálas ruhát, ingeket, ágyneműket és farmereket is megszáríthatunk velük.

A folyamat pedig tényleg bárki számára könnyedén kivitelezhető, ugyanis csak annyi dolgunk van, hogy ha végzett a mosógépünk az aktuális adag ruha mosásával, akkor azt áthelyezzük a szárítógépbe, majd elvégezzük a szükséges beállításokat. Itt a megfelelő program kiválasztása mellett megadhatjuk azt, hogy mennyire szeretnénk száraz ruhákat – például legyen vasalószáraz, szekrényszáraz, vagy éppen extra száraz -, bekapcsolhatjuk az igencsak ajánlott gyűrődésmentesítési funkciót, végül pedig időzíthetjük a szárítást, vagy akár azonnal el is indíthatjuk azt.

Ha szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt végezni, akkor érdemes mindig úgy csinálni, hogy egyszerre legyenek ruhák a mosógépben és a szárítógépben, így amint felszabadult az utóbbi, már rakhatjuk bele a következő adagot. A kivett, megszárított ruhákat pedig – megfelelő szárazsági fokozat korábbi kiválasztása esetén – már csak össze kell hajtogatnunk és rakhatjuk is el őket a helyükre. Nem elhanyagolható szempont, hogy a szárításnak hála minden ruhanemű szösztelenítve lesz és sokkal puhább érzés megfogni is, mint korábban.

Milyen típusú szárítógépek vannak és melyik az igazi?

Ha szeretnénk egy szárítógépet az otthonunkba, akkor első körben azt kell felmérnünk, hogy mennyi helyünk van. Kisebb háztartásokban ugyanis a különálló gép nem mindig fér el, mivel méretben legtöbb esetben ugyanakkora, mint a mosógépünk. Szerencsére az univerzális összeépítő keretek segítségével akár a mosógépünk tetejére is fel lehet biztonságosan rakni új szerzeményünket. Amennyiben így se lenne neki elég tér, akkor végső megoldásként ott vannak a mosó-szárítógépek, amik egyetlen gépben egyesítik a mosási és szárítási funkciókat.

Vásárlás előtt azt is vegyük figyelembe, hogy a már meglévő mosógépünk hány kilogrammos ruhatöltettel rendelkezik, hiszen a jövőbeli szárítógépnek is ekkora mennyiséggel kell majd megküzdenie.

Nem mindegy viszont az sem, hogy a két elterjedt technológia közül melyiket választjuk.

A kondenzációs és a hőszivattyús szárítógépeket alapvetően az különbözteti meg egymástól, hogy miként melegítik fel a bennük keringetett levegőt. A hagyományos kondenzációs gépekben a felmelegítés fűtőszállal történik, míg a hőszivattyús gépek, amelyek valójában szintén kondenzációs gépek is, egy speciális hőszivattyúnak köszönhetően a vízgőz összegyűjtésekor felszabaduló energiát használják fel szárításra.

Ha kíváncsi vagy kondenzációs szárítógépeinkre, itt tudod megnézni őket.

Éppen ezért mi inkább a hőszivattyús szárítógépeket ajánljuk, hiszen szárítási hőmérsékletük 20 fokkal alacsonyabb, így a kényes textileket is biztonságosan száríthatjuk velük, valamint innovatív funkcióikkal több ponton is túlszárnyalják elődeiket. A Bosch szárítógépei például nemcsak rengeteget spórolnak az energiával, hanem az AutoClean technológiával 20 szárításon keresztül teljesen automatikusan tisztítják magukat, az EasyClean megoldással rendkívül könnyen, gyakorlatilag másodpercek alatt lehet folyó vízzel karbantartani őket és a Smart Dry funkciós változataik pedig maguktól választják ki a számunkra leginkább megfelelő szárító programot.

A jelenleg elérhető hőszivattyús szárítógépeinket ezen a linken tudod megtekinteni.

Szeretnék szárítógépet, de limitált a családi költségvetés!

Az igazán minőségi szárítógép valóban nem olcsó mulatság, de áruházainkban különböző hitelajánlatok közül biztosan megtalálhatja az anyagi helyzetéhez legjobban passzolót. Egyúttal érdemes figyelmi a banki hitelajánlatokat, a 0%-THM-es konstrukciókat is, hiszen így akár ingyen hitellel lehet megvásárolni a kiszemelt terméket.

Természetesen előfordulhat az, hogy még nem körvonalazódott pontosan, melyik szárítógépet is szeretnéd. Ebben az esetben látogass el a legközelebbi MediaMarkt áruházunkba, ahol munkatársaink örömmel segítenek a tökéletes gép megtalálásában.

118024cookie-checkSzárítógép kisokos – melyiket válasszuk?