TESLA intelligens háziállat etető bemutató

A különböző okos eszközök behálózzák mára az életünket. Kezdődött ez talán az okostelefonokkal, majd később jöttek az okosórák, az okosotthon termékek és mára már a hűtőszekrény is WIFI-s kapcsolattal és kamerával rendelkezik. Nem maradtak ki a háziállatok sem az okoskütyükből. Ma már nem csak online nyomkövetőkkel figyelhetünk rájuk, hanem a biztonságukat, kényelmüket otthoni eszközökkel is növelhetjük.  Ilyen magasabb komfortfokozatot adó kiegészítő a TESLA által kialakított háziállat itató és etető eszközök, amelyek közül most az okosetetőt mutatjuk be, amiben segítségünkre volt Hugó, a francia bulldog is.

TESLA Háziállat etető, kamera és videó funkcióval (TSL-PC-BL4C)

A Tesla háziállat etető eg érdekes eszköz, hiszen ezzel automatizálhatjuk a kisállat táplálását, valamint akár telefonon keresztül figyelhetjük is a kamera segítségével.

Ennek van egy nagy, 4 literes tartálya, amely a megfelelő mennyiségű száraztápot adagolja a háziállat számára. A gyártó 10 mm szemméretig támogatja az adagolást. A tartályt feltöltjük és alul egy kis lapát körbe forogva a megfelelő mennyiséget tudja leengedni a műanyag tálba.

Az alkalmazásban lehet megadni, hogy hány adag (és hány gramm) táp kerüljön alkalmanként a tálba, így könnyebben kialakítható az egységes étkezés minden napra. Lehetőség van a készülékházon lévő gomb segítségével egy adagot kiadni, de itt is elérhető a WIFI-s kapcsolat a TESLA Smart alkalmazással. Ez utóbbival vagy manuálisan adhatunk ételt, vagy időrend szerint tudjuk hozzáadni, hogy mikor dobjon ki egy kis tápot az etetőbe.

Nem kell attól tartani, hogy áramszünet van és nem kapja meg az ételt a cica, vagy a kutya, hiszen amellett, hogy hálózati adapterről kap áramot az etető, az aljában van hely AA-s ceruzaelemeknek, amely azt a célt szolgálja, hogy áramkimaradás esetén is működjön a készülék

A TESLA kisállat etetőjének érdekessége, hogy rendelkezik egy beépített kamerával is, hangszóróval és mikrofonnal. Ez azért hasznos, mert így a telefonról, távolról követhetjük a kedvencünk minden napját. Persze itt nem is feltétlenül egy valóságshow-ra kell gondolni, inkább arra, hogy amíg valaki nincs otthon, mert mondjuk dolgozik, rá tud nézni arra, hogy otthon minden rendben van-e, a kutya pihen-e, esetleg izgatottan fel-alá járkál, vagy hogy mi történik.

Mivel van beépített mikrofon is, így a videós kép mellé hallhatjuk is mi történik. Illetve beállítható mozgás riasztás, azaz ha a széleslátószögű kamera képén megjelenik valami mozgás, pl. elsétál előtte a kutya, akkor jelez a telefon. Ez utóbbi akár biztonsági funkcióként is szolgálhat, ha nincs otthon senki (beleértve a kutyát is), de jelez az etető, rögtön megnézhetjük mi történik otthon, így ha esetleg besurranó tolvaj járna a lakásban, a tulajdonos rögtön értesülhet róla.

A beépített hangszóró segítségével a telefonról beszélhetünk az etetőn keresztül. Ez segíthet megnyugtatni házi kedvencünket – ha hozzászoktatjuk ehhez, enélkül csak összezavarná.

Az intelligens háziállat etetőből létezik egy kamera nélküli verzió is, amely ára kedvezőbb is természetesen. Ez azoknak jöhet jól, akik tényleg csak etetnék a kedvencüket az eszközzel, nem szükséges, hogy azon belül legyen külön kamera is.

TESLA Smart alkalmazás

A fentebb már említett mobilalkalmazás elérhető az iPhone-okra az App Store-ból és az androidos telefonokra a Google Play Áruházból.

Az első használat során létre kell hozni egy felhasználói fiókot, majd ezen keresztül hozzáadni az eszközöket a telefonos alkalmazáshoz. Természetesen nem csak a háziállat gondozási termékeket kezeli ez az alkalmazás, hanem az összes TESLA okosotthon terméket. Így ezen keresztül rögzíthetjük és kezelhetjük a különböző okosotthon konnektorokat, kapcsolókat, a kamerákat, párásítókat, párátlanítókat, hősugárzókat és egyéb kiegészítőket.

Az alkalmazás párosítható a Google Assistant és az Amazon Alexa rendszerekkel és angol nyelven lehetőség van hangparancsot adni, ezzel is vezérelni az eszközöket. 
Az alkalmazás figyelmeztet az első használat során, hogy telefononként eltérő energiahatékonysági beállítások lehetnek, amelyek a háttérben bezárhatják az alkalmazást. Ilyen esetben nem tud értesítést sem küldeni az app. Ezért a nagyobb márkákhoz külön útmutatót kínál a gyártó, hogy hogyan állítható be a TESLA Smart alkalmazás, hogy, hogy biztosan elérhető legyen a fontos értesítés időben.

Az eszközöket megoszthatjuk más felhasználóval, így egy családon belül több személy is tudja kezelni és felügyelni azokat a saját TESLA Smart fiókjából.

Figyelni kell a biztonságra

Bár az intelligens etetőkkel, itatókkal akár napokra is ellátható a háziállat, mindenképpen érdemes több általános állattartási szabályt is betartani. Például azt, hogy lehetőleg ne hagyjuk napokra felügyelet nélkül az állatokat. Arra jó a TESLA okos eszköze, hogy amíg napközben nem vagyunk otthon, friss vizet és ételt kapjon a házikedvenc, az viszont nem ajánlott, hogy egy nyaralás alatt, napokra bezárva otthon maradjon négylábú barátunk vele.

Mind a két kiegészítőhöz rágás-biztos szövet borítású kábel jár, ennek ellenére a kölyök korú állatokra érdemes a fogzás idején jobban figyelni és felügyelni őket, biztosan ne próbálják meg az éles fogaikkal megcsócsálni a kábeleket.

Fontos az eszközök tisztítása. Mind a tartályokat, mint a tálcákat külön el lehet mosni is tisztítani, ezeket pedig kiemelten javasolja is a TESLA, hetente végezzük el a megfelelő tisztítást. A szűrőbetéteket havonta érdemes cserélni, hogy fenntartsa a megfelelő minőséget az eszköz.

Sokan gondolhatnák, hogy felesleges úri flancolás ezeknek az okos eszközöknek a használata, mégis egyre többen használják, hiszen kényelmes és sokat segíthet a mindennapokban. Egyaránt jobb lehet a háziállatnak is és a gazdinak is a használata.

A termékek itt elérhetőek:

TESLA Háziállat etető, kamera és videó funkcióval

TESLA Automata etető

TESLA Okos háziállat itató 

TESLA Okos háziállat itatóhoz szűrő

További okosotthon termék teszteket itt találhatsz a MediaMarkt Magazinban!

174710cookie-checkTESLA intelligens háziállat etető bemutató