Top 10 horrorfilm Halloweenre

Kis hazánkba nem sok minden jut el az igazi Halloween kultúrájából, de az ünnepi érzést mi is határozottan átéljük. Azonban azok, akik a jelmezekbe bújás és házalás helyett inkább otthon maradnának a barátokkal egy vérre remélhetőleg nem menő horror maratonra, azoknak van pár tippünk. Egészen pontosan tíz.

 1. Vérszomj (2000.)
  Rendezte: John Fawcet
  Ginger és Brigitte legjobb barátnők és nem mellesleg testvérek. Egy éjszaka azonban Gingert megharapja egy farkas, onnantól pedig egyre különösebb dolgok történnek mind a külsejével, mind a személyiségével.

 1. Viasztestek (2005.)
  Rendezte: Jaume Collet-Serra
  A Jones testvérpár és barátaik az év egyetemi focimeccsére igyekeznek – nem sokáig, ugyanis egy útfélen töltött éjszaka során egy rejtélyes idegen megrongálta autójukat, így kénytelenek a másnapot Ambrose városában tölteni, ahol majdhogynem senki nem él. Ugyanis az emberi alakok, amiket a házakban vélnek felfedezni, valójában viaszbábuk – és hamarosan meg is tudják, miért.

 1. Végső állomás 5. (2011.)
  Rendezte: Steven Quale
  Aki látta az előző részeket, az bizony tudja, hogy a halál elől nem lehet elfutni – de Sam és barátai, illetve mindazok, akiket az utolsó pillanatban rángattak le egy, a halálba guruló autóbuszról azért megpróbálják.

 1. Z Világháború (2013.)
  Rendezte: Marc Forster
  Nincs Halloween zombik nélkül – az utóbbi évek legsikeresebb filmje ebben a témában pedig kétségtelenül a volt ENSZ dolgozó küzdelmének története, akinek nem csak családját kell biztonságba helyeznie, de meg kell találnia a járvány forrását és megállítania terjedését.

 1. Poltergeist – Kopogó szellem (2015.)
  Rendezte: Gil Kenan
  Az igazi, 1982-es klasszikus remake-je, amely egy amerikai családról, és annak újonnan vásárolt kertvárosi otthonáról szól. Hamarosan azonban különös jelenségek sora zavarja meg a család idillt, majd mikor egy kísértet elragadja csemetéjüket, rájönnek, hogy a természetfölöttivel kell felvenniük érte a harcot.

 1. A Lazarus hatás (2015.)
  Rendezte: David Gelb
  Egy végzős diákcsoport a holtak feltámasztásával tölti szabadidejét, ám amikor végre sikerül feléleszteniük egy halott kutyát, a dékán tudomást szerez kísérleteikről és leállítja őket, elkobozván kutatási anyagaikat. Egy éjszaka a fiatalok betörnek korábbi kutatásaik helyszínére, ám amikor egyik társukat halálra rázza az áram, ő válik az első emberi tesztalannyá.

 1. Insidious – Gonosz lélek (2015.)
  Rendezte: Leigh Whannel
  Akik már ismerik az Insidious filmeket, most megismerkedhetnek az előzménytörténetükkel. Quinn Brenner nemrég vesztette el édesanyját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kapcsolatba léphessen vele. Végső elkeseredettségében felkeres egy látót, aki a sikertelen szellemidézés során észreveszi, hogy a lány magával hozott valamit – egy kegyetlen, minden eddiginél veszélyesebb entitást, amely a lelkére pályázik.

 1. Interjú a Vámpírral (1994.)
  Rendezte: Neil Jordan
  Az 1700-as években a kegyetlen, ám elragadó Lestat a vámpírlétre csábítja a fiatal Louist. Így veszi kezdetét egy két évszázadot átívelő utazás, amely bepillantást nyújt a vámpírlét magánnyal és sóvárgással teli világába.

 1. Annabelle (2014.)
  Rendezte: John R. Leonetti
  Annabelle-lel, a menyasszonyi ruhába öltöztetett régi porcelánbabával John Form lepte meg várandós feleségét. Egy éjszaka azonban egy sátánista szekta tagjai lepik el a fiatalok házát – és kiszabadítják a gonoszt, aki nem más, mint maga Annabelle.

1.Démonok között 2. (2016.)
Rendezte: James Wan
Miután az első rész kétségtelenül az év egyik kasszasikere lett, szinte kötelező volt a továbbiakban megismertetni a nagyközönséggel a Warren házaspár legemlékezetesebb esetét – ezúttal a nyüzsgő London egyik kerületében, ahol egy négy gyermekét egyedül nevelő anyának a démonűző házaspár, Lorraine és Ed Warren segítségére van szüksége, ugyanis gyermekei egyre vérfagyasztóbb jelenségeket tapasztalnak a vén házban.

46480cookie-checkTop 10 horrorfilm Halloweenre
Címkék
#Lifestyle