A hét kütyüje: ilyen, amikor a Bosch okos hűtőd kamerái jobbak, mint a telefonodé…

A Bosch Home Connect hűtőjéről korábban már kimerítően beszámoltunk, sőt, külön posztot szenteltünk magának az app-nak is. Nem véletlenül! A MediaMarkt egyik vásárlói kedvence megéri a perceket. Most a kamerákon a sor! Elmondjuk, mit tud és mire jó a Bosch Home Connect ezen funkciója!

 

 

Miért kéne belelátnom a hűtőbe?

 

Először is, miért ne? Másodszor, hogy ne kelljen bosszankodva újra elmenni a boltba, ha nem írtunk listát és nem emlékszünk, mi nincs otthon. Hogy ne vegyünk még egy rekesz üdítőt, ha még ott áll a hűtőben. És persze, hogy tisztában legyünk az élelmiszerek szavatosságával. Egyszóval, a Bosch Home Connect hűtő olyan, mint a legjobb bejárónő, és bár egyszer nagyobb anyagi befektetést kíván, hónapra lebontva így is szuper olcsó munkaerő. Ráadásul bejelenteni sem kell, szabadságra sem megy és szinte sosem beteg. (Ha valami baja van, az inkább az áramkimaradás miatt lehet…)

 

Milyen funkciókra számíthatok?

 

A Bosch Home Connect okos hűtője számos területen segítségünkre lehet, témák szerint szétbontva megpróbáltuk minden tudását összegezni: 

  • Értesítések – Amennyiben engedélyezzük, a Home Connect funkcióval rendelkező hűtőgép értesítéseket tud küldeni az okoskészülékeinkre, többek között a hűtő- és fagyasztótér belső hőmérsékletéről. De akkor is szól a berendezés, ha nyitva maradt a hűtőnk ajtaja.

 

  • Távkapcsolat – Lehetőségünk van a hűtő beállításainak távolról történő változtatására is. Magyarán tehát ha például elutaznánk, de a nagy kapkodásban elfelejtettük beállítani a hűtő optimális hőmérsékletét, nem kell visszafordulnunk az M7-esről. Szabadság mód, eco mód: bármi átállítható az okos távvezérlés segítségével!

 

 

  • Tárolási segéd – A hűtőben tárolt zöldségek és gyümölcsök felismerésével tanácsokat kaphatunk a tárolás módjára, valamint recepteket is felajánl a készülékünk! A leltár segít nyomon követni a hűtő tartalmát és értesítést küld, ha a zöldség, gyümölcs szavatossági ideje lejár. Az applikáció emellett információt nyújt a felhasználónak a különböző egységekről és tippeket ad, hogy melyik élelmiszert hol kell tárolni.

  

  • Kamerák a hűtőben – A Bosch Home Connect készülék belső terében található, két innovatív kamerának köszönhetően bárhol és bármikor megtekinthető a hűtőnk tartalma. A készülékbe beépített kameráink minden alkalommal fényképeket készítenek, amikor a hűtő ajtó kinyílik és becsukódik. Csak nézzük meg a képeket az applikációban, és tudjuk, mi nincs, mi van otthon! A kamerák technikai paraméterei az alábbiak szerint alakulnak:
  • 5 megapixel
  • rövid expozíciós idő (10 ms)
  • vízálló
  • titkosított átvitel

 

 

Még egy kis “okokodás”: a  Smart Food Management

 

A Bosch Home Connect 60 zöldséget-gyümölcsöt ismer fel a hűtőben, amelyeket felismerve tanácsokat ad a konkrét élelmiszer tárolásával kapcsolatban. Ahogy már említettük, az app receptajánlóval is szolgál, felhasználva a felismert termékek tudását. Az ajánlott recept ugyanis a hűtőben pihenő élelmiszerek felhasználását célozza meg! Az élelmiszerpazarlást így nem csak a szavatossági idő értesítése, de a célszerű – és kreatív – felhasználás is megelőzi és csökkenti!

 

 

 

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

 

BOSCH KGN36HI32 kombinált hűtőszekrény, 499 996 Ft

 

 

91680cookie-checkA hét kütyüje: ilyen, amikor a Bosch okos hűtőd kamerái jobbak, mint a telefonodé…