Álljunk meg egy szóra: a hordozható kávés poharaknál!

Ha kávé függő vagy, de nem gondolod, hogy teljesen mindegy, milyen gyorsasággal tesszük tönkre a bolygónkat, az alábbi praktikus, ráadásul tetszetős poharak nem hiányozhatnak a háztartásodból. Meg persze a kezedből. Néhány hasznos információ kávé hordozáshoz, a kisebb ökológiai lábnyom kitaposásához, plusz néhány tipp a gördülékeny használathoz! 

Hűvös reggel, még épp, hogy csak kinyílt szemek és tudat. Sokan ebben a kissé holdkóros állapotban a fekete aranyért, a kávéért nyúlunk. Néhányunknak a reggeli gyors „beöntés” után további kapaszkodót nyújt a „to go” néven futó verzió. A tömegközlekedési eszközökön zötyögve, a piros lámpa fényénél állva boldogan kortyolunk bele a forró italba, remélve, hogy mire a munkahelyünkre érünk, a gondolkodásra hivatott rendszer a fejünkben feláll.

Valahogy az amerikai filmek, na meg két nagyobb kávét kínáló üzletlánc hatására itthon is divattá, szinte „életérzéssé” vált a papír poharak szorongatása helyváltoztatás közben, vagy épp a munkahely előtt. Néha már akkor is az eldobható – és ezzel szemetet termelő – megoldást választjuk, ha amúgy akadna hagyományos, úgynevezett porcelán megoldás is, hiszen a tv képernyőn és a film vásznon látható kedvenceink is pont így isznak tesznek.

A menőségi faktornak azonban mindig is része volt az intelligencia, ahogy a kifinomultabb stílus is. Ha tehát te egy gondolkodó lény vagy, akit érdekel a bolygó sorsa, amelyen él, és a saját mikrokörnyezetedben ezért hajlandó is vagy tenni, felejtsd el az eldobható kávés poharakat! Gondoljunk csak bele, ha csak minden második munkanap a kukába hajítunk egy, átlagosan 3-4 percig szorongatott tárgyat, akkor évente kb. 125 db teljesen felesleges szeméttel terheljük a környezetünket. Itt jegyeznénk meg, érdemes lenne kísérletképpen ezeket a poharakat mind hazavinnünk és megnézni, mekkora helyet foglalnak el. Még akár „laposra taposva” sem lesz egy kellemes látvány.

Az eldobható verzió emellett felvet néhány „biztonsági kérdést” is. Hiszen a könnyedén leszedhető fedelek miatt némi folt és forrázás veszélynek vagyunk kitéve. És persze környezetünk is.

A kockázatos és meglehetősen káros verzió helyett azonban lehet egy dizájnos, vidám, személyreszabott kávés übrikünk, ami azon felül, hogy jól mutat:

  • stabilan zárható, így jobban tartja a hőmérsékletet, mint papír társai
  • fedelének köszönhetően biztonságosabb, mint az eldobható verziók
  • merev falának köszönhetően nem tudjuk összepréselni a poharat és a forró levet magunkra – és másokra – önteni
  • organikus bambusz rostból készült, így könnyű, hosszú élettartamú és környezetbarát

Jó hír a kényelmeseknek, hogy a kávés (vagy épp teás, forró rumos-grogos…) re-pohár tisztítása nem egy ördöngősség, főleg, ha nem hagyjuk a szépséget túl sokáig magára. Egy villámgyors öblítés és jöhet a következő adag ital.

Ha készen állsz a tudatosabb és dizájnosabb életre, különböző méretekért és stílusokért keresd fel online piacterünket, vagy bármely áruházunkat, és kezdj új időszámítást! És még régi szokásaidról sem kell feltétlenül lemondanod! Egy kedves mosoly mellett akár a kedvenc kávézódban is feltöltheted új hordozódat. Garantáljuk, hogy több elismerő pillantást fogsz kapni, mint morcos elutasítást! Akkor? Jöhet az új, „zöldebb”, stílusosabb élet?

A 340 és 400 ml-es ecoffee cup-okért kattints az alábbi linkre!

Kávé őrülteknek kapcsolódó cikkeink itt és itt érhetők el!

50692cookie-checkÁlljunk meg egy szóra: a hordozható kávés poharaknál!