JBL Xtreme 4 – Bárhol. Bármikor.

A negyedik generációs Xtreme 4 hordozható bluetooth hangszóró jött, látott, de hogy győzött-e, azt a cikk végén áruljuk el. Szóval, kipróbáltuk a JBL legújabb hangszóróját, amit magaddal vihetsz szinte bárhova, (kivéve talán ha tini vagy, mert ahhoz nem biztos, hogy ez lesz a legolcsóbb opciód).

Dizájn, minőség

A JBL képes az összes vásárlói igényre válaszként gyártani egy bluetooth hangszórót. Aki a kicsit szereti, a Clip és a GO sorozatból talál magának kedvenc terméket, aki viszont szobát (vagy csomagtartót) betöltő hangszórót keres, a Stage sorozat lesz a nyerő, viszont a kettő közt is bőven találunk opciókat: Pulse, Flip, Charge, és cikkünk tárgya: Xtreme.

A JBL Xtreme 4 robosztus kialakítása nem csak szemet gyönyörködtető, hanem rendkívül praktikus is. IP67-es besorolással rendelkezik, ami garantálja, hogy a hangszóró teljes mértékben porálló és akár 30 percig víz alatt is képes működni fél méter mélységig. A hangszóró burkolata prémium minőségű szövetből és gumiból készült, amely tovább növeli annak ellenállóságát a külső behatásokkal szemben.

2,1 kilogrammos össztömegével és kényelmes vállpántjával hű társunk lehet, bármerre is utazunk. Színek terén nem kaptunk túl sok opciót: fekete, kék és terepszínű elérhető.

A hangszóró tetején kaptak helyet a vezérlőgombok, melyek kialakítása kissé eltér az előző modellektől, de a funkciók nagyjából ugyanazok. Központi helyen található a bekapcsológomb, mellette a dedikált párosító gomb, alatta pedig a médiavezérlő gombok. Hangosítás, lejátszás/szünet, végül a halkítás.

A jó még jobb lett

Az Xtreme 4 a JBL Pro Sound technológiát használja, amely kivételes audioélményt biztosít a felhasználók számára. Ez a technológia magában foglalja a kristálytiszta magasokat, a mély középtónusokat, és a robosztus basszust, ami különösen fontos a basszus-súlyos zenei stílusok kedvelőinek. A JBL Bass Radiator segítségével a hangszóró még nagyobb hangerejű basszusokat képes előállítani, amely láthatóan vibrál a készülék oldalán, így még látványosabbá téve a zenehallgatási élményt.

A kiváló hangokat 2 db 70 mm-es mély és 2 db 20 mm-es magas hangsugárzó biztosítja, összesen 100W RMS teljesítménnyel. Fontos megemlíteni, hogy ezt a teljesítményt hálózatra csatlakoztatva tudja leadni. Akkumulátorról ez összesen 70W RMS-re csökken, ami így is tekintélyes egy hordozható hangszórótól.

Extra funkciók és csatlakoztathatóság

A JBL Xtreme 4 számos modern funkcióval van felszerelve, amelyek még kényelmesebbé teszik a használatát. A JBL PartyBoost lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több, kompatibilis JBL hangszórót összekapcsoljanak, ezzel is növelve a hangerejét és térhatását. Az akkumulátor élettartama kiemelkedő, akár 24 órányi lejátszást is biztosít egyetlen töltéssel, amely ideális hosszabb kirándulásokhoz vagy egész napos rendezvényekhez. Emellett a hangszórón található USB port segítségével mobil eszközöket is tölthetünk közvetlenül.

Ez az eszköz is megkapta a cserélhető akkumulátort, így konnektor hiányában sem kell lemondanunk a végtelen háttérzenéről. Jelen esetben egy 68 Wh kapacitású (9444 mAh) Li-Ion polymer egységet kapunk, amelyet nulláról száz százalékra 3,5 óra alatt tölthetünk fel, köszönhetően a Fast Charge funkciónak.

A csatlakozások terén egy 5.3-as bluetooth és egy USB-C áll rendelkezésünkre, utóbbit a telefonunk töltésére is tudunk használni, de csak kikapcsolt hangszóró mellett.

Okos hangzás

A nagyobb hangszórókhoz hasonlóan, az Xtreme 4 is megkapta a AI Sound Boost funkciót. De mit is jelent ez pontosa? A JBL AI Sound Boost funkció egy fejlett hangfeldolgozási technológia, amit a JBL hangszórókban és egyéb audió eszközökben használnak annak érdekében, hogy javítsák a hangminőséget. Ez a funkció mesterséges intelligenciát (AI) használ a környezeti zajok elemzésére és a hangprofil automatikus optimalizálására, hogy a felhasználók minden helyzetben a lehető legjobb hangzást kapják. Az AI Sound Boost képes felismerni a különböző zenei stílusokat és hangbeállításokat, így dinamikusan alkalmazkodik, hogy kiemelje a legfontosabb hangokat, növelje a tisztaságot, és javítsa az általános hangélményt.

APP

A nagyoktól eltérően itt a JBL Portable alkalmazás áll rendelkezésünkre, mely elérhető Android rendszerre és iOS-re is. Némileg kevesebb funkcióval rendelkezik, mint a nagyobb hangszórók alkalmazása, de így is tökéletesen ki fogja szolgálni az igényeket. Itt is lehetőségünk van több eszközt összekapcsolni, illetve hangszínt tudunk módosítani a beépített Equalizer funkcióval.

Hangzás

A JBL Xtreme 4 kiemelkedő hangzással rendelkezik, ami jellemző a JBL termékeire. Ez a modell különösen gazdag és mély basszusokat kínál, köszönhetően a nagyméretű passzív basszusradiátoroknak mindkét végén, amelyek erőteljes, átütő basszust biztosítanak. A középtartomány tiszta és részletes, így a vokálok és hangszeres részletek élesen és élettel teli módon jelennek meg. A magas hangok is jól definiáltak, ami egy kiegyensúlyozott és élvezetes zenehallgatási élményt nyújt bármilyen műfaj esetén.

Ez most akkor drága?

Röviden: Nem. Az Xtreme 4 ára a középkategóriában helyezkedik el, és jelentős versenyelőnyt kínál a hangminőség és a funkciók terén a konkurenciához képest. Az ár-érték arány kiváló, tekintve a hangszóró által kínált tartósságot, hangminőséget és extra szolgáltatásokat, mint például a vízállóság.

Kinek ajánljuk?

Az Xtreme 4 ideális választás lehet azok számára, akik aktív életmódot élnek és szeretik magukkal vinni a kedvenc zenéiket. Emellett otthoni felhasználásra is tökéletes, legyen szó kisebb házibuliról vagy családi összejövetelről, ahol a minőségi zenei aláfestés elengedhetetlen. Ha valaki egy kicsit izmosabb, de hordozható hangszórót keres, érdemes rápillantania a JBL Partybox Club120-ra, a maximálistáknak pedig ott a Stage320.

Összegfoglalás

A JBL Extreme 4 minden szempontból megállja a helyét a piaci versenyben, kiemelkedő hang, strapabíró kialakítás és felhasználóbarát funkciók. Akár személyes használatra, akár ajándékként keressük, az Xtreme 4 garantáltan nem okoz csalódást.

A termékeket 3-féle színben tudod megvásárolni: