Görög citromos grillezett csirkemell steak és nyárs, parázskrumplival
Görög citromos grillezett csirkemell steak és nyárs, parázskrumplival
Összetevők
Fűszerkeverék
- 1 kk. oregánó
- 1 kk. kakukkfű
- ½ kk. rozmaring
- 1 kk. füstölt paprika
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- ½ kk. só
- ¼ kk. bors
- 1 citrom lereszelt héja
- 1/2 citrom leve
- Olívaolaj
Hozzávalók
- 2 egész csirkemellfilé
- 400 g csirkemellfilé kockára vágva
- 350 g parázskrumpli
- 4-5 db gomba
- 3 db színes paprika
- 3 db hagyma
Elkészítés
Elkészítés
- A fűszerkeveréket összekeverjük, majd a felét a felkockázott csirkemellel jó alaposan összeforgatjuk, a másik felét pedig a csirkemellfilékre kenjük.
- Közben előkészítjük a többi hozzávalót. A parázskrumplit jó alaposan lemossuk, a gombákat megtisztítjuk, majd negyedekre vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd a negyedeket 2-3 részre bontjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd feldaraboljuk, a hagyma és a gomba méretének megfelelő nagyságúra.
- A grillrács tartozékot behelyezzük a gépbe, majd erre önjük a parázskrumplit. 2 dl vizet öntünk a gépbe, 200 fokra állítjuk 25 percre. Elindítjuk a gépet, közben a nyárs tartozékra szépen felhúzzuk a színes zöldségeket, a pácolt csirkemellkockákkal vegyesen.
- 10 perc elteltével a parázskrumpli mellé tesszük a fűszerpáccal lekent egész csirkemelleket, és együtt sütjük további 8 percig. Miután letelt az idő, legvégül behelyezzük a grill emelőt a nyársakkal, majd a maradék 7 percben készre sütjük.
- Az elkészült parázskrumplit a fűszeres csirkemellsteaket, valamint a grillezett nyársakat egy tálra tesszük, kevés olívaolajjal locsoljuk meg, a krumplikat sózzuk, és friss bazsalikom leveleket tépkedünk rá.