Görög citromos grillezett csirkemell steak és nyárs, parázskrumplival

Görög citromos grillezett csirkemell steak és nyárs, parázskrumplival

Összetevők

Fűszerkeverék

  • 1 kk. oregánó
  • 1 kk. kakukkfű
  • ½ kk. rozmaring
  • 1 kk. füstölt paprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • ½ kk. só
  • ¼ kk. bors
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • Olívaolaj

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 400 g csirkemellfilé kockára vágva
  • 350 g parázskrumpli
  • 4-5 db gomba
  • 3 db színes paprika
  • 3 db hagyma

Elkészítés

Elkészítés

  • A fűszerkeveréket összekeverjük, majd a felét a felkockázott csirkemellel jó alaposan összeforgatjuk, a másik felét pedig a csirkemellfilékre kenjük.
  • Közben előkészítjük a többi hozzávalót. A parázskrumplit jó alaposan lemossuk, a gombákat megtisztítjuk, majd negyedekre vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd a negyedeket 2-3 részre bontjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd feldaraboljuk, a hagyma és a gomba méretének megfelelő nagyságúra.
  • A grillrács tartozékot behelyezzük a gépbe, majd erre önjük a parázskrumplit. 2 dl vizet öntünk a gépbe, 200 fokra állítjuk 25 percre. Elindítjuk a gépet, közben a nyárs tartozékra szépen felhúzzuk a színes zöldségeket, a pácolt csirkemellkockákkal vegyesen.
  • 10 perc elteltével a parázskrumpli mellé tesszük a fűszerpáccal lekent egész csirkemelleket, és együtt sütjük további 8 percig. Miután letelt az idő, legvégül behelyezzük a grill emelőt a nyársakkal, majd a maradék 7 percben készre sütjük.
  • Az elkészült parázskrumplit a fűszeres csirkemellsteaket, valamint a grillezett nyársakat egy tálra tesszük, kevés olívaolajjal locsoljuk meg, a krumplikat sózzuk, és friss bazsalikom leveleket tépkedünk rá.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!