Házi joghurt, erdei gyömölcslekvárral, aszalt gyümölcsös-csokis granolával
Házi joghurt, erdei gyömölcslekvárral, aszalt gyümölcsös-csokis granolával
Összetevők
Házi joghurt
- 1 l tej
- 200 g natúr joghurt
Erdei gyümölcslekvár
- 300 g fagyasztott erdei gyümölcsválogatás
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/4 mk citromsav
Aszalt gyümölcsös-csokis granola
- 150 g zabpehely
- 40 g mandula
- 30 g kesudió
- 30 g mazsola
- 30 g aszalt sárgabarack
- 30 g aszalt áfonya
- 40 g kókuszchips
- 100 g tejcsoki
- 1 ek olaj
- 3 ek méz
Elkészítés
Házi joghurt elkészítése
- A tejet a főzőedény tégelyében csomómentesenelkeverjük a joghurttal. A főzőedényt joghurt programra állítjuk, ez 40 fok és8 óra. Lezárjuk a fedelét, majd az idő lejárta után kész is a friss joghurt.Jól kitisztított üvegbe tesszük, majd lehűtjük. Hűtőben 1 hétig stabilan eltartható. Továbbijoghurtot már ebből a friss termékből is lehet készíteni, a fentiek szerint.
Erdei gyümölcslekvár elkészítése
- A hozzávalókat beletesszük a főzőedénybe, majd leves programra állítva 90 fokon addig főzzük, amíg kellemesen besűrűsödik, ez nagyjából 15 perc. Amennyiben sűrűbb lekvárt szeretnénk, magasabb hőfokon főzzük további 10 percig.
Aszalt gyümölcsös-csokis granola elkészítése
- A zabpelyhet, a magvakkal együtt egy tálba tesszük. Összeforgatjuk az olajjal és a mézzel, majd 180 fokon 10 percig sütjük, pirítjuk.Kivesszük a sütőből, majd kihűtjük. Lazán beleforgatjuk a kókuszchipszet, az aszalt gyümölcsöket és a csokit is. Jól zárható dobozba, tégelybe tesszük, szobahőmérsékleten tároljuk.