Receptek az
támogatásával
Kelbimbó saláta chorizzo chips-szel
Kelbimbó saláta chorizzo chips-szel
Összetevők
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg szikkadt kenyér
- 5 dkg mandula
- 6 dkg spanyol chorizo vékonyra szeletelve
- 3 ek. olivaolaj
- 3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1 ek. fehérbor-ecet
- 3 ág friss kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
1) Készítsükelő az ételt
- Előkészítjük akelbimbót. Félbevágjuk, a torzsáját V alakban kivágjuk, majd a bimbókatleveleire bontjuk. A szikkadt kenyér héját eltávolítjuk és nagyobb darabokravágjuk. A kenyérdarabokat egy késes aprítógépbe helyezzük és durvára aprítjuk.Forró serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a kenyérmorzsát és pirítanikezdjük.
2) Pirítsuk az igazán különleges ízekért
- Közben a mandulátszintén durvára daráljuk és ezt is a kenyérmorzsához adjuk. A keveréketfolyamatosan rázogatva addig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sül, majdfélretesszük egy tálba. A chorizo kolbászból vékony szeleteket vágunk ésegy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd ezeket is félretesszük egytálba. Két gerezd fokhagymát durvára vágunk, olívaolajon pirítani kezdjük ésmeghintjük friss kakukkfűvel. Ha a fokhagyma megpirult, több részletben aserpenyőbe dobjuk a leveleire bontott kelbimbót és magas hőmérsékletenlepirítjuk.
3) Tálaljuk
- Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd egy kevés fehérborecetet is adunkhozzá. A lepirított mandulás kenyérmorzsát hozzáadjuk a kelbimbóhoz és mégegyszer alaposan összeforgatjuk. Tálaláshoz egy tányérba szedjük az elkészültsalátát, a tetejére dobálunk egy keveset a lepirított chorizóból ésmeglocsoljuk olívaolajjal.