Málnás tiramisu
Málnás tiramisu
Összetevők
Hozzávalók 28 x 20 x 8-as méretű tálhoz
Málnaszósz
- 500 g fagyasztott málna
- 3 ek cukor
- Vanília aroma
Vaníliakrém
- 4 tojás
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 200 g porcukor
- Vanília aroma
Rétegezéshez
- 35-40 db babapiskóta
Szirup (mártogatáshoz)
- 300 ml víz
- 100 g cukor
- 1 citrom lereszelt héja
Díszítéshez
- friss málna
Elkészítés
Elkészítése:
- A szószhoz a fagyasztott málnát a cukorral és a vanília aromával kíméletesen felhevítjük, folyamatos keverés mellett rottyantunk rajta egyet. Felhasználásig félretesszük hűlni.
- A mártogatáshoz a szirupot úgy készítjük, hogy a vizet a cukorral és a citrom lereszelt héjával együtt felforraljuk, kissé besűrítjük. Felhasználásig szintén félretesszük kihűlni.
- A krém 3 részből áll, egy tojáskrém, egy tejszínes mascarpone krém és egy tojásfehérje hab.
- A tojáskrémhez a tojások sárgáját 100 g porcukorral habosra keverjük.
- Párhuzamosan mellette a mascarponét és a tejszínt együtt habosra verjük.
- A tojásfehérjéből és a maradék 100 g cukorból pedig szintén kemény habot verünk.
- Ezt a három habot egy kevés vanília aromával lazán összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy könnyű, habos maradjon, ne törjük össze a krémet.
- A rétegezéshez a babapiskótákat egyenként a szirupba mártjuk, majd a tál aljára sorakoztatjuk.
- Erre a réteg piskótára kenjük a vaníliakrémet, majd rákanalazzuk a málnaszószt. Erre kerül egy újabb réteg szirupba áztatott piskóta, majd a vaníliakrém és a szósz. A rétegezést addig folytatjuk, amig a tál megtelik. A tetejére már csak krémet teszünk. Lesimítjuk a tetejét, majd hűtőben 5-6 órán keresztül dermesztjük.
- Friss málnával tálaljuk.