Minifánk (12 db)
Egy finom minifánk tökéletes reggeli vagy délutáni csemege is lehet, de gyors és népszerű „süti” lehet egy gyerekzsúron vagy iskolai sütiversenyen, ugyanis ezek a pici édességek nem csupán finomak és könnyűek, de villámgyorsan elkészíthetőek is és tetszés szerint díszíthetőek. Egy fánkbetétet használtuk a Tefal szendvicssütőben, így tényleg végtelenül egyszerű volt az elkészítése, nem tapadt le a formában és tökéletes fánk formájúak lettek. Nézd meg videónkat is, hogy tényleg mennyire egyszerű az egész folyamat!
Minifánk (12 db)
Összetevők
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- ½ cs sütőpor
- 2 ek porukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 140 g tejföl
- Rumaroma
- 1/2 db citrom lereszelt héja
Díszítéshez:
- Őrölt fahéj
- Cukor és porcukor vegyesen
- Olvasztott vaj
Elkészítés
Elkészítés
- Az összetevőket jó alaposan összekeverjük, majd a tésztát kicsit hagyjuk pihenni. Közben a Tefal Snack mini kontakt grillezőbe belehelyezzük a fánk kiegészítő tartozékot, bekapcsoljuk az eszközt.
- Megvárjuk, míg a led kijelző zöldre vált, ez azt jelenti, hogy el lehet kezdeni a sütést.
- A masszát egy evőkanál segítségével, egyesével a fánk formába adagoljuk. Úgy kalkuláljuk, hogy egy darab fánk nagyjából háromnegyed evőkanálnyi mennyiségből jön ki. Próbáljuk gyorsan adagolni, mert a fánksütő is gyorsan dolgozik, így tudjuk biztosítani, hogy egyformán süljenek, vagyis egyszerre legyenek készen.
- A díszítéshez a cukrokat összekeverjük a fahéjjal. A kisült fánkokat kevés olvasztott vajjal vékonyan megkenjük, majd a fűszeres cukorba forgatjuk.
- Jó étvágyat!