Sennheiser Accentum teszt

A Sennheiser egy elég jól ismert márka manapság a zenehallgatásban. Több kategóriában is megtalálhatjuk a készülékeit az olcsóbbtól a profiig. Az Sennheiser Accentum fejhallgató hangzását tekintve a felső középosztályba sorolható készülék, egy nagyon kényelmes designnal.

Kialakítás

Az Accentum kialakítását tekintve egy teljes fület körbe vevő fejhallgató. Ezt azért emelném ki, mert sok fejhallgatóval ellentétben itt tényleg a teljes fülkagylónk elfér a fülesben. Nagyon nagy fülű emberek számára talán kicsit kicsi, de egy átlagos fülméretet tökéletesen betakar.

A párna része kényelmes, puha szivacsozású, és cserélhető! Ez azért fontos, mert ha idővel esetleg el is használódna a szivacs anyaga, akkor azt ki fogod tudni cserélni. Meglepően jó a passzív zajzárása, ráadásul jelentősebb szorítás nélkül, aminek köszönhetően hosszútávon is kényelmes hordani.

Négy gombot találunk a készülék alján, mindegyik a jobboldali fülesen. Kialakításuknak köszönhetően szerencsére ezek könnyen elhatárolhatók. Az első hármas egységnél, a középső gombon van egy kiemelkedés, a negyedik ki/bekapcsoló gomb pedig kör alakú.

A fejpánt rész szilikonos felületű, ami alatt szivacsos réteg van. Természetesen állítható a fülesek magassága, plusz a 180 fokban körbe is forgathatóak. A fejhallgató anyaga főként jóminőségű műanyag, ami egyben strapabíró, mégis könnyen hajlítható, így nem kell félni a töréstől, de megfelelő tartása van. Az anyaghasználatnak köszönhetően könnyűnek mondható, így használatakor nem igazán terheli a nyakunkat.

A Sennheiser Accentum 50 órás működést ígér, és a hozzá kapott usb-c kábelen keresztül tölthető. Sajnos jack csatlakozó nincs rajta, így csak vezeték nélküli működtetésre van lehetőség.

Kezelés

A kezelése teljesen egyértelmű. A hármas gombegységgel lehet a hangerőt fel/le állítani, illetve a hanganyagot elindítani, leállítani, vagy tovább léptetni. A ki/bekapcsolóval lehet új eszközt hozzáadni bluetoothon keresztül. Egyszerre két készülékhez tud aktívan csatlakozni, de több eszközt is képest megjegyezni, amik között az ingyenes Seinnheser appban tudunk váltogatni.

Hangminőség

Az Accentum hangminősége rendben van, de egy kis utólagos EQ-val egész jó hangzást lehet vele elérni az appon keresztül. Itt van lehetőség bass boost-ra, ami azoknak lehet hasznos, akik imádják a mély hangzást, illetve van külön egy podcast beállítás, aminél a beszéd frekvenciákat emeli ki. Ennek köszönhetően sokkal természetesebb és érthetőbbé válnak az olyan hanganyagok, ahol főképp beszéd van.

A fejhallgatóban van aktív zajszűrés, ami nagyon jól működik a passzív, zajzáró szívacsozással együtt, és természetesen van hangáteresztés is, amikor a beépített mikronok segítségével a külső hangokat hallhatjuk. Ennek köszönhetően egy beszélgetés, vagy utcai közlekedéskor nem szükséges levennünk a fejhallgatót.

Sajnos olyan módja nincs, amiben nem használ semmilyen hangzás módosítást, így eredeti, tiszta hanganyagot nem tudunk rajta meghallgatni.

Telefonáláskor a mikrofonok minősége átlagosnak mondható, a másik fél nem panaszkodott rá. Beszéd zajszűrés szempontjából is átlagos, a szélzaj csökkentésen kívül nincsenek speciális zajszűrők az eszközben.

Applikáció

Az Accentumhoz elérhető egy ingyenes Sennheiser applikáció. A fejhallgató teljesen jól használható az app nélkül is, de ennek segítségével személyre szabhatjuk a hangzást az EQ által. Van még benne egy két extra, mint pl a „sound check” vagy „sound zone”, de ezeknek nem igazán éreztem a gyakorlati hasznát.

Kiknek ajánljuk:

– akik fület körbeölelő fejhallgatót keresnek
– akiknek számít, hogy könnyű legyen a fejhallgató

Érdekelhet még: