Egyszerű beüzemelés papírmunka és havidíj nélkül, fizetésfogadás bárkitől, bárhol: ez a SumUp.

Sok bátorság és még több munka kell egy kisvállalkozás elindításához; az érintettek aligha vitatkoznának ezzel. Ötlet, cél, üzleti terv, eszközök, az ügyfélkör kiépítése, marketing, és persze az a plusz, amitől minket választanak a minden téren egyre erősebb konkurenciához képest… Nincs abban semmi csodálkoznivaló, ha a vállalkozók, szabadúszók, cégalapítók megfeledkeznek egy-két pragmatikus, aprónak tűnő, de elengedhetetlen lépésről.

Sokan például ott akadnak el, hogy hiába találtak ki és szerveztek meg mindent, beleértve a könyvelői hátteret, az engedélyeket, a számlázási rendszert, csak akkor jönnek rá, hogy

elfelejtettek bankkártyaolvasóról gondoskodni,

amikor az első vevő felmutatja a kártyáját vagy az azzal kompatibilis, a számlájával összekötött mobiltelefonját.

A helyzet az, hogy bankkártyaterminált vásárolni, beüzemelni, engedélyeztetni, konfigurálni és fenntartani nem éppen a legegyszerűbb feladat… Vagyis eddig nem volt az. Nemrég azonban piacra lépett a SumUp okosfizetési rendszer, amely kártyaolvasóival egyszerű, átlátható, kötöttségek és rejtett költségek nélküli megoldást biztosít minden kis- és egyéni vállalkozónak, szabadúszónak.

A SumUp kártyaolvasói:

  • minden fizetési módot támogat (bankkártya, Google és Apple Pay);
  • a vállalkozó szempontjából minden okostelefonnal, tablettel együttműködnek;
  • csupán tranzakciónkénti díjat von le a rendszer, havidíj nincs és elköteleznie sem kell magát bankok, cégek felé.

Ráadásul – szentül hisszük, hogy ez sem elhanyagolható szempont – nagyon jól néznek ki.

Mi a SumUp lényege?

A vállalat hordozható, bárhol, bármikor elővehető és „bevethető” bankkártyaolvasókat kínál vállalkozásoknak, cégeknek, egyéb szervezeteknek. Háromféle készülék közül választhatsz, az egyszerű, letisztult, a mobiltelefonoddal, tableteddel működő alapmodelltől a saját SIM-kártyával rendelkező, nyugtát nyomtatni is képes csúcsmodellig. A készülékeket bárki megvásárolhatja és rövid, szakembert nem igénylő konfiguráció után már használhatja is.

A pénz közvetlenül a vállalkozó bankszámlájára érkezik három-négy munkanapos átfutást követően; ha igényel ingyenes SumUp bankkártyát, akár még aznap megjelenik az összeg. A kifizetések útját folyamatosan nyomon követhetjük a SumUp saját fejlesztésű applikációján. Elfogad minden ma Magyarországon forgalomban lévő bankkártyát, és természetesen Google Pay-jel és  Apple Pay-jel összekötött telefonokat is.

Mire lesz szükséged?

Először is egy vállalkozásra: lehetsz egyéni, kis- és középvállalkozó, cégtulajdonos, vagy bármilyen más szervezet (nonprofit, klub, oktatási intézmény, stb.) vezetője vagy képviselője. Másodszor is egy bankszámlára, amely a saját neveden vagy a céged, szervezeted nevén van. Harmadszor pedig egy online vagy app-os regisztrációra  amely segít a beállításban és a számlád és a készülék összekötésében.

Ami a számlát illeti: az országod pénznemében regisztrálhatsz, de fiókonként csak egy számlát.

Mire nem lesz szükséged?

Fontos, hogy egyéni vállalkozóknak nem szükséges üzleti számlát létrehozni, hogy használhassák a SumUp készülékeit, megteszi a magánszámlájuk. Még fontosabb, hogy egyáltalán nem kell új számlát létrehoznod, vagy új bankkal szerződnöd; minden marad a régiben, „csak” egy nagyszerű kártyaolvasóval leszel gazdagabb.

Sőt: semmilyen papírmunka nem szükséges, a SumUp készülékek beszerzését online intézheted, pár perc alatt. Havidíj sincs, az 1,95 százalékos tranzakciónkénti díj az egyetlen költséged, ha ezt a megoldást választod.

A szintén ingyenes SumUp fiókkal nyomon követheted a készpénzes fizetéseket is, és a rendszer külön kezeli a borravalókat. Ha egy vásárló meggondolja magát, a visszatérítés is egyszerű és zökkenőmentes.

Mit kell tudni a Sumup készülékekről?

A SumUp jelenleg három csomagot kínál, május végéig jelentős akcióval.

Air Kártyaolvasó

Könnyű, kicsi és egyszerű készülék, amely okoseszközzel, az ingyenes SumUp applikációval tandemben működik, és érintés nélküli fizetést tesz lehetővé. A telefonhoz, tablethez Bluetooth segítségével csatlakozik. Akkumulátoros, tehát hordozható; egy töltéssel 500 tranzakció elvégzésre képes.

3G kártyaolvasó

Érintés nélküli és kártyás fizetésekhez, saját 3G-s kártyával, azaz okoseszköz adatcsomagja és wifi sem szükséges működtetéséhez, bárhol használható, ahol van mobilhálózat-lefedettség, tehát nagyjából az egész országban. A neve ne tévesszen meg senkit, a készülék kezeli a 2G és a 4G adatátvitelt is, tehát működőképesek maradnak a 3G-s hálózat kivezetése után is.

Kártyaolvasó töltő- és nyomtatóegységgel

A kártyaolvasó töltő- és nyomtatóegységgel együtt is megvásárolható; a nyomtatóhoz saját töltő, különlegesen kialakított adapter és 3 tekercs nyomtatópapír tartozik. A készülék így kissé robosztusabb, de a csomagban minden benne van, amire az induláshoz szükséged lesz.

A SumUp rendszeréről és készülékeiről itt tudhatsz meg mindent, és megteheted az első lépéseket is.