Téli sötétség? Rosszkedv? Így varázsolj jó hangulatot az otthonodba, vagy akár az irodádba!

A fény hiánya, az egyre rövidülő nappalok még az alapvetően jó kedélyű emberek életét is képesek megnehezíteni. Míg a nyári időszakban a munkaidő végén sokszor még napsütésben sörözhetünk, fröccsözhetünk, addig novemberre már a műszak végére minden lámpa ég és az ember életkedve is elmegy, ha arra gondol, a teljes sötétség és hideg vár rá. Ahogy mindenre, erre is van megoldás (nem, de igyunk a munkahelyünkön egy-két felest, hogy minden jobb legyen!). Olcsón, minimális kreativitással és sok szívvel feldobhatjuk az életterünket, akár a “gyárban”, akár otthon. Romantika, vidámság, meghittség, életkedv a téli időszakra!

 

És lőn világosság!

 

A LED-es égők új korszakában, amelyről korábban már beszámoltunk számos lehetőség nyílik a lakásdekoráció izgalmas, gusztusos megoldásaira. Nem mondunk újat azzal, ha a fényfüzérek használatát hirdetjük. De a “hogyannal” már lehet, tudunk ismeretlen(ebb) megoldásokat mutatni. Ráadásul míg a többség jó eséllyel csak otthon “mer” újítani, mi most a munkahelyi atmoszféra fellendítése kapcsán is felhívást eszközlünk! Elő az égősorokkal, a használt üvegekkel, a papírokkal, körömlakkokkal (!) és minden jóval, amiből vonzó, hangulatos fényforrásokat és dekorációkat készíthetünk.

Fontos! Otthon, és főképp egy munkahelyen – jó eséllyel – közösségben élünk. Ne felejtsük el kikérni a körülöttünk tartózkodók véleményét és keressük a konszenzust, hogy mindenki valóban jól érezhesse magát a téli bőrében!

Meleg fehér fénnyel minden jó…

 

A teljesen pőre, meztelen, de meleg fényt árasztó égősorok már önmagukban képesek egy helyiség hangulatát megváltoztatni. Persze ha az ember kreatív, a minden borítás nélkül ellátott kis égőket akár betűket, vagy egyéb alakzatokat formálva is elhelyezheti. Az elemes sorok apró áramforrásait ügyesen el lehet rejteni az alábbi megoldások mindegyikében.

  • A koncentrikus körök, karácsony közeledtével a fenyőfa forma, egy logó, egy cég vagy egy család nevének kezdőbetűi könnyen kivitelezhetőek pár szöggel. Üssük a falba – vagy ha ez nem lehetséges, pl. egy parafatáblába a kívánt forma néhány pontját és feszítsük ki az égősort a pontok között. A kirajzolódó fény-ábrák tárháza végtelen!
  • Halottak napja, valamint a közelgő Advent kapcsán szinte mindenhol kapható szalma koszorú. A teljesen natúr, egyszerű formát egy, vagy több sima, fehér égősorral körbefonva csodákat érhetünk el. A koszorút fektetve, asztali-, de akár lógatva, falidíszként is kitehetjük!
  • Sok helyütt látni mezei befőttesüvegekbe helyezett égősorokat. A látvány csodás, ráadásul az egység könnyedén mozgatható. A nagyobb szájú “tejesüvegek” és a pocakosabb tárolók egymás mellett különösen szépen mutatnak. Játsszunk bátran a méretekkel és alakítsunk ki egy fény-szobor csoportot!
  • A munkahelyen akár a szék támláját is körbefonhatjuk, kisebb, színben passzoló szigszalag segítségével pedig rögzíthetjük a dekorációt. Így messziről nézve fényárban úszunk majd a kollégák számára. Egy angyali jelenést pedig ugye ki háborgatna mindenféle felesleges problémával…?

 

Tipp! Egy kisebb vagy nagyobb tükör vagy üvegfelület megsokszorozhatja a hatást! Játsszunk bátran ezzel is!

Színpompás kavalkád!

 

A különböző formájú és színű égősorok is kiváló társaink lehetnek a sötét hónapokban. Számos pesti kerthelyiségben látni nyaranta piros, kék, zöld, sárga körte alakú izzókból álló, hosszú fényfüzéreket. Vigyük be az otthonunkba és a munkahelyünkre a könnyed fesztivál hangulatot! Ha pedig nincs épp kéznél, csak sima fehér fényű izzósor, készítsünk házilag különböző borításokat a mini égőknek! Használj pom-pom-ot, ping-pong labdát vagy épp papírt. Keress újrahasznosítható anyagokat és dobd fel az otthonod, az irodád!

Fontos! Csak olyan égősort használj, amely nem bocsát ki hőt!

Tipp! Van egy csomó, megunt körömlakkod? Fesd be vele az egyhangú, fehér ping-pong labdákat! Készíts mintákat, vagy csak “fröccsentsd” fel a festéket. Az eredmény mindenképp hangulatos lesz!

Forrás: youtube

 

Játssz a búrákkal!

 

A sima lámpáidat is feldobhatod, nem feltétlenül kell új fényforrásokat beszerezned. Ha nem sajnálod a lámpabúrád, vágj vagy szúrj izgalmas formákat a felületébe. Így a kiszabaduló fénysugarak játékos alakban jelennek meg a falon, a plafonon, mindenhol! Ha elég kreatív vagy, saját lámpabúrát is készíthetsz meglévő vázakra. Hobby boltokban, de akár a MediaMarkt polcain is megtalálhatod a megfelelő alapanyagokat hozzá.

Tipp! Kallódik a spejzban, a konyhabútorban egy régi sajtreszelő a nagyitól? Fesd át és akaszd rá a lámpádra, esetleg helyezz belülre LED égősort. Zseniális eredményt kapsz! Ha pedig egy rakás fülbevalód is van, akaszd rá őket a vadonatúj dizájn tárgyadra! Szóval akkor jöhet a „nagylámpa” oltás?

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

HOME GB 30/YE Dekorációs üveg LED füzérrel, sárga, 2199 Ft

HOME GB 30/PK Dekorációs üveg LED füzérrel, rózsaszín, 2199 Ft

HOME GB 30/BL Dekorációs üveg LED füzérrel, kék, 2199 Ft

ALMA GARDEN 11363L Party LED, 20 db többszínű fényfüzér, elemes, 3299 Ft

CHRISTMAS LIGHT LP 10/M LED Villanykörte fényfüzér, színes, 10 999 Ft

ISY ILG3100 LED füzér, 3m, multicolor, 4999 Ft

További 2438 db termék világítás és elektromosság témakörben!