Tudta? A MediaMarkt foci DVD nagyhatalom!

A hamarosan kezdődő sportesemény kapcsán körbenéztünk az áruház polcain, akad-e a témába vágó film. Büszkén jelenthetjük: bőven. A labdarúgáshoz kapcsolódó játékfilmeken túl kicsit a szakmaibb, mégis maximálisan szórakoztató játékos profilokra koncentráltunk. Lássuk, mely sztárok életét és játékos karrirerjét ismerhetjük meg, ha benézünk egy MediaMarktba.

A Kocsis, Czibor és Kubala életével, sikereivel és tragédiájával foglalkozó, érzékeny film, a Magyarok a Barcáért ajánló után jöjjön néhány egyéni labdarúgó életút és profil. Hogy a szívünknek ki a kedves a most következő játékosok és edzők közül, egyéni kérdés. Hogy érdemes-e izgalmas dokumentum anyagokat nézni róluk: nem kérdés! Hat ikon, hat DVD!

 

Arséne XI-e (DVD)

Eredeti cím: Arsenal – Arsène’s Eleven

Készítés éve: 2007

Játékidő: 78 perc

Ár: 999 Ft

 

A 2017/18-as szezon végén búcsút intő menedzser  1996-tól vezette az angol Arsenal csapatát. A hórihorgas edző a 22 év alatt kapott hideget-meleget. De az elvitathatatlan tőle, hogy neve és stílusa egybeforrt az észak-londoni csapatéval. Különös lesz nélküle a Premier League…

 

Ajánló:

A bulvárlapok az első oldalon kérdezték „ Arsene kicsoda?” amikor egy finom modorú francia úr érkezett a Highbury Márványcsarnokba, hogy az Arsenal menedzsere legyen. 11 évvel később az Arsenal rajongók és a foci szerelmesei egyaránt hozzászoktak ahhoz a futballstílushoz, amely amellett, hogy kimagasló eredményeket hozott, sokak szerint egyértelműen e csodálatos sport legszebb megvalósulása is egyben. Megismerhetjük Arsene Wenger gondolatait, miközben bemutatja azt a 11 kimagasló képességű futballistát is, akik a legnagyobb szerepet játszották az Arsenal történetében. Megtekinthetjük a legszebb pillanatokat olyan játékosok főszereplésével, mint David Seaman, Patrick Viera, Dennis Bergkamp és Thierry Henry, miközben megtudjuk, hogyan hozta ki ez az egyedülálló tehetségű vezető a legendás játékosokból a legjobbat.

A filmben felbukkanó sztárok: Arsene Wenger, Dennis Bergkamp, Thierry Henry

Thierry Henry – A legenda (DVD)

Eredeti cím: Thierry Henry – Legend

Készítés éve: 2008

Játékidő: 146 perc

Ár: 999 Ft

 

A fent említett Wenger filmben felbukkanó francia játékos az Arsenal egyik ikonikus alakja. A 123-szoros francia válogatott a Juventus-tól került az Ágyúsok csapatához, végül a 8 évnyi Arsenal korszakot a Barcelona-ban “vezette le”. Ebből is látszik, Henry korának egyik legértékesebb játékosa.

 

Ajánló:

Thierry Henry a világ egyik legtehetségesebb futballistája, aki 226 góljával az Arsenal csapatának új rekordját állította fel, és ezzel rendkívüli mértékben hozzájárult a klub legjelentősebb korszakának hatalmas sikereihez. A DVD exkluzív interjúkat tartalmaz vele, és méltán híres játékostársaival, valamint az Arsenal legemlékezetesebb meccseinek fontosabb pillanatait, és feleleveníti a legendává vált nagy Thierry Henry valamennyi gólját.

A filmben felbukkanó sztárok: Thierry Henry, Arsene Wenger, Robert Pires, Patrick Vieira

 

Steven Gerrard – Egy év az életemből (DVD)

Eredeti cím: Steven Gerrard – A Year in My Life

Készítés éve: 2006

Játékidő: 47 perc

Ár: 999 Ft

 

A Liverpool legújabbkori motorja, a mindig szívvel-lélekkel játszó ‘Captain Fantastic’ jelenleg skóciában edzősködik. De jó eséllyel eljön majd a pillanat, amikor átveszi korábbi klubjának vezetését. Addig is egy háromnegyed órás film során megismerhetjük, vagy feleleveníthetjük a Pool legendás alakjának életét.

 

Ajánló:

Száz évenként egyszer előtűnik a semmiből egy futballista, akit egyszerűen csak nézni kell és csodálni tudásáért, játékintelligenciájáért. Steven Gerrard is egy ilyen játékos. Amióta megkapta a kapitányi karszalagot Gerard Houlliertől a 2003/2004-es szezonban, az Anfield Road emblematikus figurájává vált, és Liverpool-szerte imába foglalják a nevét. A 2004/2005-ös szezonban Steven Gerrard olyat tett, amit rajta kívül csak kevesen; szinte egyedül a hátán cipelve vezette Bajnokok Ligája győzelemre csapatát, a Liverpoolt az AC Milan ellen. Ez a DVD egy teljes szezonon keresztül kíséri figyelemmel Steven Gerrard életét, bepillanthatunk a nehézségekkel teli napjaiba, és átélhetjük a győztes nagy pillanatokat is. Riportok során át a legátfogóbb képet kaphatjuk erről a kivételes sportolóról. Megszólalnak a barátai, és családjának tagjai, valamint az edzői is. Ez a dvd minden Liverpool és Gerrard szurkoló számára kihagyhatatlan csemege.

 

Maradona – Kusturica filmje (DVD)

Eredeti cím: Maradona by Kusturica

Készítés éve: 2008

Játékidő: 92 perc

Ár: 999 Ft

 

Ha két zseni találkozik…Az Európában jól ismert filmrendező, Emir Kusturica kameráján keresztül újabb érdekességek és színek villannak meg az argentin csodacsatár kapcsán. Szerethető, vagy inkább taszító a VB győztes játékos személyisége? A zseniális filmből kiderül!

 

Ajánló:

Emir Kusturica filmjében végigjárja a zseniális futballista, az elmúlt évszázad egyik legnagyobb profi labdarúgójának, Diego Armando Maradona pályafutásának és magánéletének jelentősebb állomásait Buenos Airestől Nápolyon át Belgrádig. Kusturica sajátos stílusával sikeresen ragadja meg az ikon mögött az embert. A Sex Pistols God Save The Queen című száma, amely Maradona legszebb cseleiből és góljaiból készült összefoglaló alatt hallható, egy igazi csemege a rajongóknak.

A filmben felbukkanó sztárok: Diego Armando Maradona, Emir Kusturica, Lucas Fuica

Ronaldinho egy napja (DVD)

Eredeti cím: Ronaldinho – A day in the life of…

Készítés éve: 2008

Ár: 999 Ft

A kedves mosolyáról és kissé nyuszira emlékeztető fogairól (is) ismert játékos 97 alkalommal szerepelt a brazil válogatottban, ahol 33 góllal gazdagította nemzete mérlegét. Többek között a 2002-es világbajnokságon, ahol nemzete megszerezte a hőn áhított címet. A Milan, a Barcelona és a PSG játékos

 

Ajánló:

Ronaldinho hihetetlen képességei és megbabonázóan látványos cselei felkavarták a profi futball állóvizét és rövid időn belül a futball sport elismert csillagává vált. Napjainkban Ronaldinho a világ legjobban kereső futballistája, évről-évre hatalmas sikereket ér el mind club és mind nemzetközi szinten. Megnyerte a Barcelona színeiben a spanyol nemzeti bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligáját is. Hathatós segítségével 2002-ben Brazília világbajnokságot nyert, valamint 2005-ben a Konföderációs Kupát is a magasba emelhette. Ezeken a címeken kívül, olyan kitüntetésekkel, díjakkal büszkélkedhet, mint például Fifa 2004-2005 év játékosa, World Soccer Player of the Year 2004 és 2005, Európa legjobb játékosa 2005, UEFA Bajnokok Ligájának legértékesebb játékosa 2006, és UEFA Club Footballer of the year 2005-2006.Ez a nem mindennapi kiadvány egy teljes napot tölt el a futball királyával. A média csillogásától távol megismerhetjük a legenda mögött megbújó ember. Megismerhetjük kapcsolatát a családjával, a vallással és szenvedélyével, a zenével. Őszintén vall a játékosokról, akik őt inspirálták még amikor kicsi volt, bemutatja legemlékezetesebb góljait és jövőbeni terveit.Ez a DVD egy páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy belebújjunk a föld legnépszerűbb és legzseniálisabb futballistájának a bőrébe, megismerjük gondolkozását és nem utolsó sorban zseniális futball tudását.

 

Puskás Hungary (DVD)

Eredeti cím: Puskás Hungary

Készítés éve: 2009

Játékidő: 118 perc

Ár: 1899 Ft

 

A sor végére hagytuk a legkedvesebb filmet. Öcsi bácsi története talán nem 100%-ig felhőtlen. De a neve sokak számára egy dicsőséges sporttörténeti korszakot, a zsenialitást és a könnyedséget eleveníti fel. Puskás Ferencről Almási Tamás készített filmet. Bízunk benne, nem ez az utolsó alkotás, amely a kiváló magyar sportolóval foglalkozik.

Ajánló:

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon. Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

A filmben felbukkanó sztárok: Puskás Ferenc, Puskás Ferencné, Puskás Éva, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Raymond Kopa, Pelé