2018 legjobb videójátékai, szerintünk

Mi tagadás, az idei esztendőben jobbnál jobb videójáték-megjelenésekkel gazdagodtunk, következzen egy ötös toplista arról, hogy rovatunk szerint melyek voltak közülük a legkiemelkedőbbek. Figyelem, szubjektív lista következik!

The Marvel’s Spider-Man

Peter Parker új kalandja minden várakozást felülmúlt szeptember elején. A Grand Theft Auto-hoz hasonló nyílt világgal és történetközpontú narratívájával az Insomniac Games leszállította minden idők legjobb szuperhősös videójátékát. Ez kő kemény tény, viszont a decemberi TGA (The Game Awards) díjátadón mégis üres kézzel kellett távoznia a barátságos és közkedvelt hálószövőnek. Ezt tudjuk be a brutális konkurenciának, illetve a kiemelkedő szezonnak – ki tudja, ha tavaly jelenik meg, akkor lehet, hogy az ici-pici Pókica mindent visz.

Tesztünk elolvasásához kattints az alábbi linkre:
https://hir.mediamarkt.hu/magazin/spider-man-teszt/

Assassin’s Creed: Odyssey

Az év meglepetése – akár titulálhatnánk ezzel a jelzővel a Ubisoft címét, az Origins perzselő Egyiptoma után ezúttal Hellászban kell rendet tennünk Spárta vagy Athén oldalán. A masszív szerepjátékos elemekkel átitatott epikában Kassandrát vagy Alexiost választva az ókori Görögország szinte minden szegletét bejárhatjuk, miközben borsot törünk a szövetségek orra alá, uraljuk az Égei-tengert, a kávészünetekben pedig mitológiai lények felett diadalmaskodhatunk – láthatjuk tehát, hogy tennivalóból több akad, mint a széria történetében eddig valaha. A hangulat magáért beszél, a fősodor magával ragadó, a játékmenetet ráadásul gyönyörűen ötvözték sorozatra és az RPG játékokra jellemző elemekkel, szóval röviden: ha szereted a görög mondavilágot, akkor az Odyssey lesz (Kratos mellett) a legjobb választás.

Tesztünk elolvasásához kattints az alábbi linkre:
https://hir.mediamarkt.hu/magazin/assassins-creed-odyssey-teszt/

God of War

A Háború Istenével megérkeztünk az idei esztendő legnagyobb durranásához. A játékipar Oscar-gáláján Kratos és Atreus skandináv túrája az év játéka tituluson kívül a legjobb akció-kalandjáték és legjobb rendezés kategóriákban is zsákolt. Egy lenyűgöző történet, aminek fókuszában áll az apa-fia kapcsolat, mindezt átitatva a hack & slash műfaj főbb jellemzőivel, valamint az egyszerűen hibátlan prezentációval, mi kell még? Részemről nem tudnám eldönteni, hogy a God of War vagy a Red Dead Redemption 2 kapná-e az első helyet 2018-ban, de nem biztos, hogy ezúttal választanunk kell, ugyanis mind a két cím kötelező vételnek számít az idei esztendő választékából.

Red Dead Redemption 2

Biztosan nem okozott nagy meglepetést, hogy bekerült a felsorolásba, hiszen a Red Dead Redemption 2-nek egyértelműen bérelt helye van és lesz is a jövőben, ha a non plus ultra kategóriákban szemezgetünk. Legjobb narratíva, legjobb zene, legjobb hangzás, legjobb alakítás (Roger Clark, mint Arthur Morgan) – ezeket mind bezsebelte Dutch van der Linde bandájának western-története. Gyakorlatilag minden elemében zseniális, amit iszonyat mennyiségű tartalommal pakoltak meg a fejlesztők és akkor még nem beszéltünk az Online mód adta lehetőségekről. Összességében a díjakkal azért szépen tudott kompenzálni a Rockstar Games játéka, ez nálam is felér Kratos mellé egy holtversennyel.

Tesztünk elolvasásához kattints az alábbi linkre:
https://hir.mediamarkt.hu/magazin/red-dead-redemption-2-teszt/

A tippek-trükkökhöz pedig ide:
https://hir.mediamarkt.hu/magazin/red-dead-redemption-2-tippek/

Detroit: Become Human

Bár három kategóriában jelölték (legjobb alakítás, rendezés és narratíva) a szaksajtótól egyetlen díjat sem kapott a Quantic Dream játéka. Ettől függetlenül a David Cage által vezetett stúdiónak megint sikerült egy maradandó alkotással előrukkolniuk, ezért érezhetjük picit igazságtalannak, hogy a Pókemberhez és az Assassin’s Creedhez hasonlóan a Detroitnak szintén díjtalanul kellett távoznia a gáláról. Szerencsére sikertelenségről szó sincs, ugyanis pár hete kiderült, hogy már kétmillió példányt értékesítettek az androidok megkapó sztorijából, ezzel a mérföldkővel a párizsi-fejlesztők legjobban fogyó alkotása lett.

Számunkra ők lettek 2018 legjobbjai, de nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy vajon nektek melyek voltak idén az abszolút kedvenceitek, írjátok meg nekünk kommentben!