6 ok, miért jobb géppel, mint kézzel mosogatni! BOSCH okospercek!

Már nem csak a háziasszony (és reméljük, háziurak) szemszögéből. Hanem a bolygó szempontjából is. Felhasználó és környezetbarát tippek a Boschtól, hogy könnyebben tegyük le a voksot a gépi és kézi mosogatás közötti esetleges dilemmában. 

Ha nem lenne elég azon matekozni, mennyi idő egy nagyobb beevés után az étkészlet kupacokkal zsonglőrködni, a fullosan megtelt mosogatóban könyékig elveszni, hoztunk 6 indokot, ami minden mosogatásban jártas konyhatündér számára döntő lehet!

A gépi mosogatással vizet sprórolhatsz!

Gondolkodtál már valaha azon, mennyi vizet fogyasztanál el, ha egy maximumra telepakolt mosogatógépnyi edénnyel kéne megküzdened? Az eredmény meglepő, közel 40 liter víz folyna át a kezeden! Ennek tükrében a gépi mosogatással 33,5 liter* vizet spórolsz meg öblítési ciklusonként, a hagyományos, csap alatti mosogatás és öblítéssel összevetve. Egy hét alatt egy egész kádra való fürdővizet spórolhatsz így meg!

*Az adat 6,5 literes fogyasztásra vonatkozik, márkák és prototípusok függvényében eltérhetnek az értékek

A víz mellett energia fronton is nyersz!

Kézi mosogatás esetén 2.60 kWh energiát veszítesz, míg a mosogatógéped 0.73 kWh**-s eredménnyel nyeri a gazdaságossági versenyt! Ennek fényében akár 1.87 kWh energiát is spórolhatsz töltetenként!

** Az adat Eco Mode 50° funkció esetén érvényes, márkák és prototípusok függvényében eltérhetnek az értékek

Az idő is pénz, ugyebár!

A mosogatógép be- és kipakolása 15 percet vesz igénybe összesen. Míg ugyanennyi edény kézi megtisztítása 60 percet, tehát egy órát is kitölthet! Mosogatásonként tehát 45 percet nyerhetsz, ami összeadva 210 órányi, azaz 8 szabadnapnyi időhöz jutsz évente!

Mikor máskor, mint most: a higiéniai fok is magasabb, ha géppel dolgoztatsz!

A használt szivacsok a baktériumok – többek között a szalmonella és a kólibaktérium – melegágyai. A mosogatógép forró vízzel száll szembe a kórokozókkal, amelyekből egyébként egy átlagos lefolyóban 100 millió darab jut egy négyzetcentiméterre. A Bosch gépek esetében beépített HygienePlus funkciónak köszönhetően a mechanikus házitündéred a baktériumok 99,9%-val elbánik! Hiába van azbeszt kezed, akármilyen alapos is vagy, ezt a szintet biztos, hogy nem tudod hozni!

A keménykedő maradékokkal is elbánik a mosogatógép!

Az izomból odaszáradt (és/vagy odakozmált…) szennyeződésekkel szemben a dörzsi nem biztos, hogy beválik. És persze bele is izzadsz a küzdelembe. A belső, magasnyomású vízsugárral működő mosogatógépek azonban játszi könnyedséggel szabadítják meg a jénait és társait a nagy lakoma után, akár napokkal is! Neked nincs más dolgod, csak eltávolítani az ételmaradékot az edényből. A többit intézi a technológia!

Csökken a házimunka, még sáskajárás esetén is!

Rádrontott a család, mindent felfaltak egy perc alatt, mint a sáskák, és csak a pusztítás nyomait, a tornyosuló edény és elképesztő evőeszköz halmokat hagyták hátra? Nem baj, így sem kell magad konyhai kényszetartózkodásra ítélned. A tonnányi eszcájg, amelyek körülményes, egyesével történő tisztításával a fél életed elvesztegetnéd, már nem a te gondod többé! A mosogatógéped dolgozik helyetted. És még csak fel sem fogja róni később mindezt.

Ha valamit azért továbbra is kézzel mosnál el…

Mindig akadnak apróságok, delikát holmik, amiket inkább a mosogatóban intézünk el. Az ilyen esetek és a fentiek fényében az alábbi lépéseket tedd meg: 

  • rendszeresen takarítsd és fertőtleníts a lefolyódat!
  • rendszeresen cseréld le mosogatószivacsod (lehetőleg használj luffa tökből készült, műanyag mentes terméket!), vagy legalább tedd be egy időre a mikróba, hogy a kórokozók elpusztuljanak a sugárzástól
  • konyharuháidat és törlőkendőidet minimum 60 fokon, hatékony mosószerrel tisztítsd ki!
  • győződj meg róla, hogy konyharuháid mindig kellően megszáradjanak!
  • ha leöblíted a húsárut a csap alatt, mindig alaposan takarítsd ki utána a mosogatót, így a kórokozók nem juthatnak át az edényeidre!

Reméljük, segített számodra is a Bosch okos összeállítása, hogy kényelmesebb és környezetbarátabb életet élhess konyhán innen és túl!

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

BOSCH SMS40E32EU mosogatógép A+, 89 993 Ft

BOSCH SMV40C10EU beépíthető mosogatógép A+, 99 996 Ft

BOSCH SMS25AI05E Mosogatógép A++, 119 999 Ft

BOSCH SPI66TS01E beépíthető mosogatógép A+++, 209 899 Ft

BOSCH SMV 88 UX 36 E beépíthető mosogatógép A+++, 599 999 Ft

Kapcsolódó MediaMarkt magazin cikkek: 

LEGYÉL TE IS VÍZIHŐS! NEM EGY HASSELHOFF, HANEM EGY MÉG JELENTŐSEBB SZEMÉLY!

EZZEL AZ APRÓ KÜTYÜVEL VETTEM RÁ A PASIM A MINDENNAPOS MOSOGATÁSRA!

MÉG TÖBB “ROBOTSÁG” A BOSCH HOME CONNECT JÓVOLTÁBÓL!

103611cookie-check6 ok, miért jobb géppel, mint kézzel mosogatni! BOSCH okospercek!