Nagyszerű termékekkel kívánja könnyebbé és egészségesebbé tenni az Electrolux a felhasználók életét. Az antiallergén programmal is ellátott mosógépek a higiénikus tisztasággal veszik fel a harcot minden apró, irritáló részecske ellen. Megelőzés, karbantartás, probléma kezelés: 3 az 1-ben megoldás és még a ruhák mosása is ki lesz pipálva!  

Na de mi  is az allergia?

Az allergia a lehető legegyszerűbben fogalmazva, az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Allergiát válthat ki többek között:
  • a pollen
  • az állatszőr
  • az atka
  • a penészspóra
  • bizonyos mikroorganizmusok
  • vegyszerek, vagy akár gyógyszerek. 
  A tünetek azt követően jelentkeznek, hogy az allergén hozzáér bőrünkhöz, vagy bekerül szervezetünkbe (belélegeztük, lenyeltük). Egy antiallergén megoldással jobb tehát eleve megelőzni a találkozást a problémát (fulladást, köhögést, szem irritációt, bőrpírt stb.) okozó anyagokkal. 

Tünetmentes vagy? Nem jelent semmit!

Minden riogatás nélkül, az allergia az a „népbetegség”, amely bármikor utolérheti az embert. Élhetünk tünetmentesen évekig, majd egyszer csak beüt a mennykő! Az anitallergén megoldások használata tehát nem csak azok ügye, akiknél már jelentkezett a probléma. Azon túl, hogy kötelességünk pl. a parlagfüvet kiírtani a portánkon és annak környékén, vagy a házikedvencünk után mindent rendbe tenni a gangon, érdemes mindent megtennünk azért is, hogy otthonunk allergén mentes legyen. Ennél kevés jobb hosszútávú befektetést tudunk ajánlani! A legjobb védekezés: az allergének távoltartása Az egész világot nem tudjuk ugyan sterilizálni, de otthonunkban sok mindent tehetünk azért, hogy elkerüljük az allergiát, vagy legalábbis jelentősen csökkentsük a tüneteket. Egy jó légtisztítóval és hatékony szűrőrendszerrel rendelkező porszívóval tisztán tarthatjuk a lakásban a levegőt. Ez már önmagában is felüdülés lehet! Ha a ruháinkat szárítógépben és nem a szobában szárítjuk, nem jelenik meg a penészgomba a falakon, melynek spórái szintén allergiát okozhatnak. Az allergének távoltartásában az egyik leghatékonyabb segítőtársunk az antiallergén programmal ellátott mosógépünk lehet. A legújabb mosógépek képesek teljesen kimosni és eltávolítani a ruhákból, törölközőkből, ágyneműhuzatból és az ágyneműből az allergiát okozó anyagokat, például a poratkát, az állatszőrt, a polleneket vagy a penészspórát. Mivel az allergén eltűnik a szövetekből, nem érintkezik a bőrünkkel – így nem is tud allergiás reakciót kiváltani.

Hogyan működik az antiallergén program?

Az Electrolux mosógépek antiallergén programja 3 megoldással segít eltávolítani az allergéneket:
  1. #1 Az utolsó mosás ciklusban 67 °C-ra melegíti a vizet, és 20 percig tartja is ezt a hőmérsékletet. Az allergének ezen a hőfokon pedig elpusztulnak.
  2. #2 A mosás után, de még az öblítés megkezdése előtt a mosógép kevés vizet enged a dobba, melyet felmelegít 70 fokra. A ruhákat 20 perc alatt alaposan átforgatja ebben a forró, párás környezetben. Eközben az allergének teljesen eltűnnek az ruhákból.
  3. #3 Az antiallergia program végén egy plusz öblítés is beindul, mely a mosószer és az öblítő mellett az elpusztult polleneket, spórákat, atkákat is maradéktalanul eltávolítja az anyagokból. Nem marad tehát irritációt okozó anyag!

Az Electrolux tippje, hogy tavasztól őszig, amikor sokkal több az allergén a levegőben, érdemes gyakrabban, akár hetente mosni a rendszeresen használt lakástextileket – például az ágyneműhuzatot, a takarókat, törölközőket, fürdőköntösöket és konyharuhákat.


Ha ezeket megfelelő módon tisztítjuk, csökkenthetjük az allergiás tüneteinket!

Az Electrolux antiallergén programmal rendelkező mosógépeket itt találod: KATT IDE!Az antiallergén programos mosó-szárítógépeket pedig itt:   Kapcsolódó MediaMarkt cikkek:  5 OK, AMIÉRT FÉNYTERÁPIÁRA VAN SZÜKSÉGED! SÚLYOS TÜDŐBETEGSÉGGEL IS RIOGATNAK A SZAKÉRTŐK: EZÉRT HASZNÁLJ SZÁRÍTÓGÉPET OTTHON!