Miután 2019-et egy kellemes, relaxáló chill ajánlóval búcsúztattuk, itt az ideje, hogy átevezzünk vadabb vizekre. Frusztráció esetén néha muszáj kiengedni a fáradt gőzt, a heves érzelmek elnyomása ugyanis nem túl célravezető. Mások és saját testi épségünket szem előtt tartva, az alábbi szituációkhoz válogattunk albumokat, zenéket, amelyek segíthetnek átlendülni az idegbajos állapotból a felszabadult, energikus létbe!  

Szakítás

    Biztos, hogy van, aki az évet egy jó kis „viszláttal” kezdi. Az ünnepek körüli szakítás nem ritka dolog, bár sokan – a látszat és béke kedvéért – a karácsonyt és szilvesztert még átvészelik, az újévben már borítják a bilit. Ha frissen szabadultál, de nem érzed magad egyelőre túl komfortosan, még élő, pulzáló sebekként fájnak a vélt vagy valós sérelmek, akkor itt az idő kicsit lemenni az edzőterembe és kifutni, esetleg kibokszolni magadból a frusztrációt. Már egy zsák segítségével. Persze ha csak zokogni szeretnél órákig, arra is van megoldás és persze kísérő zenék. Szakítós számokban nincs hiány a piacon, sőt, rengeteg album ajánló is létezik a témában. Íme pár ötlet, hogy mire add ki a dühöd. Fontos: a tányér, a macska és a szomszéd néni sem tehet semmiről!    Albumok, amik segítenek túljutni az ex-en: 

Idegesítő főnök és/vagy munkatársak

  Épp, hogy csak beindult az év, te már tulajdonképpen nyári szabadságra mennél? Megőrjít a szomszéd csaj műkörmének kopogása? Sosem tölti fel senki maga után a wc papír készletet, te viszont már csak éles helyzetben veszed észre, hogy nincs egy négyzetmiliméternyi segítség sem a gurigán? A főnököd kávé szagú lehelettel utasítgat, miközben megint félresöpri az új ötleteidet? Nem, a láncfűrész nem megoldás. Ha az értelmes beszéd és a HR sem segít, csapd fel a minőségi fülesed és dolgozz a saját kis buborékodban, válogatott zenék társaságában! A tempós, instrumentális zene hatására a hatékonyság is nőhet, de persze ha nem zavarnak a szövegek (vagy kifejezetten szeretnéd kicsit kiélni az elnyomás elleni érzéseidet), akkor számos lemez lehet a segítségedre a közel és távoli múltból!   Albumok, amik segítenek túlélni a munkanapot:   

A bürokrácia nem is annyira diszkrét bája

  Már megint parkolási büntetést kaptál? A postán hiába váltasz sort, előtted adja fel Mancika ajánlva és tértivevénnyel a cége összes előző évi számláját? Meg kell újítani egy iratodat és már előre tudod, hogy erre egy napod rá fog menni? Megértjük a feszültségedet. A hivatalos ügyintézés, a vízfejű intézmények sokakat kergettek már őrületbe. Aki látta minden idők egyik legjobb rajzfilm klasszikusát, az Asterix 12 próbáját, az tudja, micsoda veszélyeket rejt egy “egyszerű hivatali formaság” elintézése. Az ilyen megpróbáltatásokra és az őket követő stressz szintre az alábbi zenéket és albumokat ajánljuk!     Albumok, amik segítenek a hivatalos ügyintézések során épelméjűnek maradni :     Persze ha kiadtad magadból a feszültséget, érdemes tényleg kicsit relaxálni. Az ehhez passzoló zenékről itt olvashatsz részletesen. További, hangulatokra komponált ajánlónkig pedig nyugodalmas januárt kívánunk….  

Kapcsolódó cikkeink: 

A TÖKÉLETES FÜLMELEGÍTŐ, AMIN MELLESLEG ZENÉT IS HALLGATSZ – ALTERNATÍV FEJHALLGATÓTESZT KEDVES, FIGYELMES, SZERÉNY ÉS MÁSFÉL NAPIG BÍRJA – JABRA ELITE 85H FEJHALLGATÓ TESZT SONY WH-XB900N VEZETÉK NÉLKÜLI FÜLHALLGATÓ: A ZENE ÖLELÉSÉBEN