A Microsoft Xbox One leghasznosabb szolgáltatásai

A Microsoft számos szolgáltatással próbálja még sokrétűbbé tenni az amúgy sem szegényes repertoárját. Az Xbox Live Gold és Game Pass előfizetésekkel, valamint a saját alkalmazásukkal pedig mindezt maradéktalanul teljesíti.

A redmondi cégóriás szinte mindig egy médiaeszközként hivatkozott a 2013-ban megjelent új gépére, az Xbox One-ra. Mindez nem véletlen, hiszen a konzol felhasználói felületét a Windowsban megismert csempés alapjaira építették, a közös operációs rendszer miatt a géppel folyamatos összeköttetésben lévő személyi számítógépünk mindennek fejében tovább növelik a médiaeszköz szó létjogosultságát. Nem utolsó sorban a Play Anywhere programmal megint picit rácáfoltak a szokásos „ez csak egy konzol” egysorosra – ha egy szoftver alatt ott vannak a Play Anywhere szavak, akkor hiába vettük meg csak PC-re, mivel Xbox One-on szintén játszhatunk vele és fordítva. YouTube, Twitch, Spotify, Netflix, Microsoft Edge és még hosszan sorolhatnánk a rendszer által kínált lehetőségeket, de ahogyan ez lenni szokott, mindez csak a jéghegy csúcsa…

Xbox Live Gold

Ahogyan a konkurenciánál a Playstation Plus, úgy itt a Gold előfizetéssel nyílik meg a többjátékos lehetőség és a particsevegés funkciója. Persze ez korántsem minden, ugyanis havi rotációban négy darab véletlenszerű játékot ad a Microsoft ajándékba. Természetesen addig kell letöltenünk őket, amíg az adott hónap/ajánlat tart, cserébe utána ténylegesen a miénk lehet – még a bérlet lejárta után is! Az ingyenes játékok lehetnek előző és jelen generációs alkotások, a program sikerességét többek között szépen mutatja, hogy az évek során több mint kétszáz darabot osztottak ki, ez egy évnyi tagsággal elérheti az akár 120.000 forintnyi értéket.

Egy, három és tizenkét havi időtartamra válthatjuk ki a szolgálgatást, ráadásul a fent említett többjátékos módon és az ingyenes játékon túl extra kedvezményeket kapunk a hetente megújuló akciók keretein belül.

Az Xbox Live Gold előfizetéseket itt tudod megvásárolni.

Game Pass

Egyfajta online kölcsönzőként működő szolgáltatástól lényegében béreljük a játékokat, viszont ne feledjük, hogy havonta egy meglehetősen csekély összegért legalább száz, országoktól eltérő, folyamatosan bővülő kínálatok közül szemezgethetünk. Ezekkel a címekkel addig játszhatunk, ameddig a befizetésünk tart, plusz szintén fontos megemlíteni, hogy a katalógusban lévő játékokra akár 20%, a különböző hozzájuk tartozó letölthető tartalmakra pedig 10% kedvezmény jár. Külön öröm, hogy a Microsoft soron következő exkluzív címét szintén belerakja a csomagba, így a Crackdown harmadik része február 15-én megkapja többek között a kölcsönözhető státuszt is. Fontos extraként szolgál, hogy a Microsoft legújabb megjelenését a tagsággal rendelkezők már előre letölthetik.

Xbox alkalmazás

Segítségével könnyedén megkereshetjük a kedvenc játékainkat nyüstölő embereket, csoporthoz, klubokhoz és játékosközösségekhez csatlakozhatunk. Bármikor megnézhetjük, hogy az ismerőseink mivel játszanak és minden gond nélkül üzenetet küldhetünk nekik, valamint beszélgetésre invitálhatjuk őket. Rajta keresztül az eredményeinket, képernyőfelvételeinket, játékklipjeinket menedzselhetjük. Természetesen nemcsak csatlakozhatunk egy már meglévő közösséghez, hanem létre is hozhatjuk azokat, így pillanatok alatt megtalálhatjuk az azonos érdeklődési körhöz tartozó vagy játékstílust képviselő embereket. Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van a távvezérlési lehetőség, az Xbox alkalmazással egyszerűen és gyorsan összeköthetjük, majd csupán érintésekkel navigálhatunk Xbox One konzolunkon.

Az applikáció Windows, iOS és Android platformokon elérhető.