Induljon a kredit szezon! Félévkezdés egyetemistaként, a MediaMarkt-tal!

Gólya vagy és még nem tudod pontosan, mire lesz igazából szükséged egyetemistaként a szorgalmi és persze a vizsga időszak során? Rutinos róka vagy már, de még mindig hiányzik valami a komfort érzetedhez? Gondos szülő vagy, aki szeretné, ha a fiatal felnőtt gyereke kényelmesen tömhetné a fejét tudással? Akkor ez a cikk neked szól!

 

Mitől más az egyetemista diák lét, mint a korábbi?

 

Alapvetően egy szóban összefoglalható a kérdés: a szabadságban. Ez azonban nem csupán a felhőtlen bulizást jelenti. A felsőoktatási intézménybe való leszerződés pont, hogy a felnőtté válás kapcsán megjelenő, felelősségteljes szabadság miatt nehéz. Ugyanis egyetemistaként a teljesítményemet és eredményeimet most már elsősorban a szabadakaratom határozza meg. Sok esetben eldönthetem, bejárok-e egy előadásra. Ahogy azt is, mennyi idő alatt és milyen színvonalon szerzek diplomát. A külső kényszereseknek jó hír, hogy azért vannak keretek, de mindenkinek magának kell kikaparni a gesztenyét. A tanító néni már nem fog óvón segíteni és vezetgetni minket. A döntés és cselekvés szabadsága tehát egyszerre felszabadító és akár bénító is. Lusták és könnyen szétesők számára érdemes sorvezetőket használni!

 

Mi segíthet a jó teljesítményben?

 

Elsősorban a rendszeresség és kiegyensúlyozottság kialakítása. Bár egyetemistaként nem éppen ez az életmód a jellemző, mi magunk törekedhetünk rá, hogy beálljon egy kellemes ritmus és ne folyjon szét teljesen a nap, a hét, a félév. Óra beosztástól függetlenül érdemes egy reggeli rutint kialakítani. Nem kell kínozni magunkat és persze extrém kimaradások esetén kimenőt is kaphatunk. De az – akár fél órás – reggeli 

  • tea vagy kávé szertartás

  • meditáció

  • csendes-ülős vagy épp az ugrálós-táncolós zenehallgatás

  • sportolás, jógázás, futás, haladóknak szaunázás

  • kiadós, egészséges reggelizés

egy életre jó hasznot hajthat számunkra.

 

Ha egyetemistaként nem csak úgy kiesünk az ágyból, ha nem rohanunk lélekszakadva, félig még álomittasan az előadásokra és szemináriumokra, kevesebbet kell majd a vizsgaidőszakban hajtanunk. A tanulás nagy részét érdemes ugyanis magán az órákon elvégezni. Ha már egyszer egy intézményben ülünk, használjuk ki, hogy éppen okítanak minket! Ehhez azonban kell a friss agy és test is.

 

Eszközök, amik segíthetik az ideális egyetemi életvitel kialakítását

A rendszeres élet kialakításához elsősorban akaraterő, fegyelem és önmagunk tisztelete és szeretete kell. Mankókat bevetésével azonban sikerrel erősíthetjük meg mindezt. Pénztárcától függően választhatjuk a papír alapú asztali naptárat és az okos eszközök vonatkozó appjait is. Ahogy lehet klasszikus ébresztő óránk és személyre szabott ébresztő zenénk a telefonunkon. A sok egyetemista számára fontos (kollégiumi, albérleti vagy még a szülői házban abszolvált) együttélés konfliktusai minimálisra csökkenthetők, ha oda-vissza tiszteljük egymás személyes terét. Ehhez nagy segítség lehet egy vezeték nélküli, Bluetooth fülhallgató, amely segítségével elalváskor és ébredéskor is lehetőségünk van mások nyugalmának megzavarása nélkül zenét, vagy egy hasznos TED Talk-ot, podcastot hallgatni! A vízálló verziókkal akár még a zuhany alatt is mehet a “silent disco” és a csak számunkra hallható fejtágítás. 

Az interneten korlátlanul elérhető tudástárak felhasználásához elengedhetetlen lesz egy jó laptop, táblagép. Bár a dizájn és a divat nagy úr, gondoljuk át alaposan, pontosan mire is fogjuk használni a gépünket. Nyilván egy grafikusnak más kell, mint egy joghallgatónak. Egy biztos, egyetemistaként a külső memóriák és adattárolók nagy szolgálatot tehetnek az évek során. Igaz, egy felhő alapú biztonsági mentés sem árt időnként. De hát nem lehet mindig, mindenhol WiFi mellett tanulni, jegyzetelni. A könyvtárak nyugalmának fenntartása érdekében egyébként ajánlott a csendes egerek és billentyűzetek beszerzése is, de ugyanez jól jöhet egy megosztott szobában is!

 

Kényelem és egészség: mert egyszer sajnos te is megöregszel

 

Huszonévesen az ember még nem sejti, mi vár rá, akár már 30-on túl. Korunk népbetegségei, többek között a gerinc és látás problémák megelőzhetőek és kialakulásuk esélye csökkenthető. A megfelelő asztali világítás, a tökéletes olvasólámpa és a szemet kímélő képernyő pont olyan fontos, mint a gerinc számára nékülözhetetlen szék és matrac is. Egyetemistaként most még nem fáj semmi, az élet császárai vagyunk. De talán már látjuk magunk körül, hogyan szenvednek néha az idősebbek. A minőségi berendezési tárgyak mellett az egyetemi évek alatt érdemes a rendszeres sportnak is esélyt adni. Akár kimaradt ez a gimis évek alatt, akár nem, kezdjük el edzeni a testünket, hogy minél hosszabban ellenállóvá váljon az öregedés hatása alatt. A rendszeres sportolást nem csak a szervezetünk, de a szociális életünk is meghálálja majd, az egyetemi épületekben tömegben lézengő egyének így könnyen találhatnak hasonszőrű, izgalmas barátokat és sör partnereket.

 

Ne felejts el élni és szórakozni!

 

Az okos ember megtalálja az egyensúlyt a tanulás, fejlődés és a korai húszas éveknek megfelelő bulizás között. Mikor máskor szívjuk magunkba a filmművészet és a zene világának remekeit, ha nem most, egyetemistaként? Mikor olvassunk végre olyasmit, amihez eddig még éretlenek voltunk? Mikor tomboljuk ki magunkból az esetleges feszültséget a koncertek, fesztiválok segítségével, ha nem most? Ahogy a sport, úgy a kultúra és a buli is közösségépítő eleme lehet a mindennapjainknak. Szervezzünk filmklubot, indítsunk be zenei sorozatokat, ha könyvmolyok és esztéta lelkületűek vagyunk, keressük meg a sorstársainkat és az erre nyitott professzorokat és tárgyaljuk ki a legjobb irodalmi alkotásokat! Egy e-book olvasó, egy projektor vagy nagyobb átmérőjű monitor/tv, néhány dögös hangfal vagy egy lemezjátszó beszerzésével hirtelen a közösségépítés központi alakjává válhatunk! Ki tudja, kikkel hoz össze a sors, és mindez hogyan határozza majd meg mindez a jövőnket!

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

PHILIPS Outlet PICOPIX 3417W LED projektor, 95 999 Ft

EPSON EB-X05 projektor, 129 999 Ft

LG HF85LSR Full HD projektor, 399 999 Ft

ENERGY SISTEM Tower 1 White álló bluetooth hangfal torony, 23 999 Ft

MAGNAT Monitor Supreme 102 hangfalpár, mokka, 36 399 Ft

PEAQ PPA40BT-B hordozható bluetooth-os hangszóró, fekete, 13 999 Ft

JBL Go hordozható bluetooth hangszóró, fekete, 7999 Ft

SONY SRS-XB41L bluetooth hangszóró, 59 999 Ft

HP 15-ra048nh laptop 3QT62EA (15,6″ matt/Celeron/4GB/500GB HDD/DOS), 74 899 Ft

ASUS X540MA-DM160 ezüst laptop (15,6″ Full HD/Celeron/4GB/256GB SSD/Endless OS), 86 989 Ft

APPLE MacBook Air 13″ (2017) Core i5 1,8G/8GB/128GB SSD (mqd32mg/a), 279 989 Ft

LOGITECH M590 Multi-Device Silent Mouse, Graphite (910-005197), 15 999 Ft

MICROSOFT All-in-one Media vezeték nélküli billentyűzet (N9Z-00021), 13 999 Ft

RAPOO 8000 pink vezeték nélküli billentyűzet + egér (153622), 4630 Ft

RAPOO 8000M Vezeték nélküli billentyűzet + egér, fekete (190800), 8999 Ft

CANON Pixma MG2555S fekete multifunkciós tintasugaras nyomtató, 9999 Ft

MERCURY Usams power bank 2x USB fekete 10.000 mAh, 5599 Ft

XIAOMI Mi Band 3 okosóra, 9999 Ft

POCKETBOOK Basic Lux 2 8 GB WiFi fekete e-book olvasó (PB-616), 33 987 Ft

HUAWEI Matebook szürke notebook táska, 16 499 Ft

BESTLIFE Business La Minor laptop táska 15.6″, szürke (BL-BLB-3036R1), 12 999 Ft

Kapcsolódó cikkeink:

 

A LEGJOBB 5 TERMÉK, AMI MINDEN EGYETEMISTA LÁNY LAKÁSÁBA KELL

TÚLÉLŐ ÉS KOMFORT FOKOZÓ ESZKÖZÖK EGYETEMISTÁKNAK! ÉS PERSZE A MINDEZT FINANSZÍROZÓ SZÜLŐKNEK…

MOZI AZ ÁGYBAN!

VELÜNK BECSENGETHETNEK! SULI KEZDÉS SZÜLŐKNEK, A MEDIAMARKT-TAL!

EGY HANGFAL MIND FÖLÖTT – BEKÖLTÖZÖTT HOZZÁNK A JBL PARTYBOX ÉS ÁTVETTE A HATALMAT

ÍGY BULIZZ A PARTON VAGY A KÁDBAN A MEDIAMARKT VÍZÁLLÓ TERMÉKEIVEL!

OLYAN JÓ A JBL SPORTFÜLESE, HOGY MÉG SPORTOLNI IS ELKEZDTEM A KEDVÉÉRT – UNDER ARMOUR TRUE WIRELESS TESZT

OLVASNI SZEXI. 170 GRAMMBA MINDEN TUDÁST FELHALMOZNI? EXTRÉM SZEXI!