#maradjotthon és így hozd ki belőle a legtöbbet: pozitív tippek, inkább nőknek!

A kialakult járványra való tekintettel akkor cselekszünk jól és felelősen, ha otthon maradunk és csak akkor megyünk ki az utcára, amikor arra tényleg szükség van. Ez nem mindenkinek könnyű, de nincs lehetetlen és minden szituációból ki tudjuk csalni a legjobbat! Ötletek a #maradjotthon időszakra, első körben nőknek, de persze nem csak nekik!

 

Külső-belső megújulás

 

A tél végével amúgy is szükséges a “tatarozás” és felfrissülés. A négy fal közötti lét egyáltalán nem jelent ebben akadályt! Dédanyáink sem ültek folyton a kozmetikában, hanem maguk törődtek a testükkel, már ha megtehették. Élvezzük ki a viszonylagos szabadságot, amit a 21. században elérhető tudás és termékek, valamint a jelenlegi extra idő kínál! Ezek az apró lépések teljesen feltölthetnek, aminek következtében ellenállóbb leszel mind testi, mind lelki szempontból a vírusos időszak alatt: 

 

  • Indítsd a reggelt lassan és tudatosan! – Ha home office-ban, vagy otthoni gyerek felvigyázással telnek épp a napjaid, a tökéletes reggel és az energetizálás talán a legfontosabb része a pozitív és élvezetes életmódnak. Nyilván mindez nem egyszerű, ha sokan éltek egy fedél alatt, vagy ha egy mikro garzonban laksz, ráadásul hiperaktív vagy. De ha minden nap, tudatosan ugyanakkor kelsz, egy finom zuhany és fogmosás után felfrissíted a bőröd, 10 percig légzőgyakorlatokat, majd 10 percig nyújtást végzel, végül adsz még magadnak egy teányi, csendes (telefon és tv mentes!) pihenőt, minden jobb lesz. Keress magadnak egy sarkot (mondjuk azt a csücskét a szőnyegnek, ahová reggel odasüt a nap, vagy ha nagycsaládban élsz, egy privátabb zugot, például a fürdőt), ami most csak a tiéd és csak rólad szól. A csend, vagy a kellemes (de nem álmosító!) zene, az oxigénnel feltöltött tüdő és szövetek kiváló védőburkot képeznek majd a nap hátralévő részében. Akár egyedül – esetleg néha úgy érzed, magányosan -, akár családban – zsizsegő őrületben – élsz, add meg magadnak a lehetőséget a boldogságra, vírusok ide, vagy oda!

MediaMarkt tipp: használj rendszeresen arcmasszírozó, arctisztító, arcszauna eszközt! Gőzölj, fertőtleníts, regenerálj! Bővebben a házilag is könnyen elvégezhető praktikákról RAGYOGJ, MINT EGY SZTÁR! TÉLI ARCTISZTÍTÁS, TERMÉSZETESEN! című cikkünkben olvashatsz! Ha pedig tökéletes aláfestő zenét keresel a meditációhoz, jógához, nyújtáshoz, kanapézáshoz, EZT HALLGASD MEG! ZENÉK HANGULATRA KOMPONÁLVA: CHILL anyagunk neked szól!

 

  • Eddz, erősíts, ezúttal kiskapuk és halogatás nélkül! – Fantasztikus kezdeményezések terjednek az interneten, számos szakember és oktató kínál online lehetőséget a testmozgás otthoni megvalósításához. Csatlakozz a stream-elhető, csoportos órákhoz, vagy szerezd be a számodra legszimpatikusabb edzések felvételét! DVD-ink jóga, pilates és fitness témakörben is rendelkezésedre állnak! Készíts tervet, órarendet, ne bízd a véletlenre és a kedvedre, mikor állsz neki az izzadásnak! Ha szeretsz fitness eszközöket használni (akár a mozgáshoz, akár az állapotod és teljesítményed méréséhez), szerezd be azt, ami a leginkább motivál és segít! Mozgás előtt, közben és után is hidratálj, legyen a kulacsod mindig kéznél (lehetőleg tisztított vízzel vagy egészséges gyógyteákkal megtöltve). Mozgás után igyál egy jó turmixot,  készíts egy izgalmas smoothie-t és élvezd, hogy szétárad a testedben az energia és a nyugalom!

MediaMarkt tipp: További inspiráció és ötlet áradat FITNESS ESZKÖZ MUSTRA A HIRTELEN BEROBBANT NYÁR APROPÓJÁN! című cikkünkben! És bár a közösségi sportolás és az ezt szolgáló helyek zárva vannak – de legalábbis elkerülendők -, 5 TIPP SPORTOLÁSHOZ AZ EDZŐTERMEK ÉS FŰTÖTT SPORTPÁLYÁK SZERELEMESEINEK anyagunkban nagyon sok fontos információt találsz arról, ami az otthoni edzéshez is elengedhetetlen! Hajrá!

 

  • Le a téli szőrzettel! – Bár mi, ahogy tavaly már beszámoltunk róla, mindenki szuverén jogának tartjuk a szőrösödést, ha csak azért növesztettél téli bundát, mert nem volt kedved, erőd a dologgal foglalkozni, a most rád szakad nagy szabadság alatt láss neki a tatarozásnak! Epilálj és masszírozz, újítsd meg a bőrsejteket, hámlassz és élvezd a vérkeringés jótékony hatásait is. Aztán tedd fel a lábad a sámlira és gyönyörködj az eredményben, míg valami finomat rágcsálsz!

MediaMarkt tipp: A MEGOSZTÓ JANUHAIRY KIHÍVÁSRÓL, SZŐRMENTÉN című írásunk fontosabb, mint gondolnád! Ismerkedj a saját vágyaiddal és előítéleteiddel és tedd a testeddel azt, ami végül a legautentikusabb számodra! 

 

  • Azért, mert otthon vagy, még nézhetsz ki jól! – Az ágyból kikelés és a gép mögött eltöltött munkaidő, vagy épp az intenzív gyereknevelésre szánt órák akkor válnak el igazán egymástól, ha fizikailag is különbséget teszünk a cselekvéseink között. Le a pizsamával! Öltözz át kényelmes, de munkához is passzoló hangulatot sugárzó szettbe, és igenis lődd be a frizurád, sminkelj, ha épp az esik jól: pont, mintha ma is elindulnál a város forgatagában! Persze lehet, épp azt akarja valaki kiélvezni, hogy nem kell folyton tip-top kinéznie. Az is egy út, ha direkt élvezzük, hogy másképp öltözünk, mint amit a munkahelyen elvárnak tőlünk. A lényeg, legyen különbség a reggeli kanapézás és a tanulószobában, vagy a munkasarokban töltött kinézet között. Kísérletezésre egyébként kiváló ez az időszak: göndöríts, hullámosíts, vagy épp vasald ki a hajad, fésüld másképp, mint eddig! Legyél kreatív és találj vissza a korábbi, felfedező önmagadhoz! 

MediaMarkt tipp: Bár már fél lábban kint vagyunk a télből, SAPKA SZEZON? TIPPEK TÉLVÍZ IDEJÉRE, HOGY NE ÚGY FESS, MINT EGY MADÁRIJESZTŐ! írásunk jól fog jönni frizura szempontból! Ha pedig kezdő vagy, EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT: EGY HAJVASALÁS-SZŰZ LÁNY VALLOMÁSA ÉS MEGÚJULÁSA! cikkünk lehet segítségedre!

 

A lakás és otthon, friss szemmel nézve

 

A most nyakunkba szakad, otthon töltött idő arra is kitűnő, ha nekiállunk szanálni és persze takarítani. Mivel ez csapatmunka, a női “én időn” túl kalkuláljuk rá a szükséges perceket, órákat. Osszuk fel a terepet és kezdjük azzal, ami tényleg csak a miénk.  Amit egy éve – vagyis 4 különböző évszak alatt – nem használtál, jó eséllyel felesleges tárgy. Most egyéni és társadalmi szinten is érdemes mérlegelni az érétkrendszerünket: mi az, amire valójában szükségem van, mi az, amit csak úgy megveszek, gondolkodás nélkül? A fogyasztással nincs baj, a mértéktelenség viszont már látjuk, hogy gondot okoz az egész bolygó számára. 

Nyisd ki a szekrényeket, nézd át a kamrát, menj le a pincébe, vagy épp fel a padlásra és szanálj ki mindent, ami csak porfogó! Adományozni jó, ami jó állapotú holmi és hasznos lehet még másnak, csak neked felesleges, esetleg több van belőle, kerüljön külön és ha eljön az ideje, juttasd el a megfelelő helyre! Ami szemét, mehet a kukába (persze csak ésszel, semmi veszélyes hulladékot ne dobj a közös gyűjtőbe, inkább add majd le a MediaMarktnál!). Rendszerezés, dobozolás, egyszóval tavaszi megújulás lakáson innen és túl!

 

MediaMarkt tipp: Elemek, elromlott vagy már lecserélt elektromos berendezések? HATSZOR OLYAN MAGAS, MINT A BURDZS KALIFA, MÉGSEM LÁTVÁNYOSSÁG. MI AZ? AZ ELEKTROMOS HULLADÉKUNK! című cikkünkből megtudod, mit kezd velük, mi hogyan segítünk ebben és miért nagyon fontos mindez!

 

 

Tereld el a figyelmed, és minden akadályt könnyebben veszel!

 

A nők hajlamosak a mások, a család és akár a világ dolgait is a vállukra venni. Ami nagyon fontos és persze csodálatos! De nem szabad minden negatívumnak utat engedni, minden bajt nekünk cipelni! Akkor tudunk a legtöbbet segíteni, ha a fejünk és a tudatunk tiszta és erős marad. Fontos a tájékozódás, de a közösségi oldalak előtt töltött, egymásnak ellentmondó, sokszor hamis hírek és a feszült komment háborúk követése csak árt nekünk. Legyünk képben azzal, mi a teendő, hogy a lehető legbiztonságosabban éljük át ezt az időszakot, de ne vekengjünk egész nap a kérdésen. Felesleges órákat telefonálgatni és a hírekről sopánkodni. Sokkal több értelme van, ha a pozitív dolgokra koncentrálunk és ha megengedjük magunknak az örömöt és kikapcsolódást is. 

Olvassunk, nézzünk jó filmeket, hallgassunk egy csomó zenét, keressük az online szórakozási lehetőségeket! A világ az internet segítségével egyre több virtuális ajtót nyit ki, bejárhatjuk a bolygó múzeumait, színházait, operáit, de még néhány állatkertet is! Egyszóval élvezzük tovább az életet, lehetőségeinkhez mérten. És talán örüljünk egy kicsit annak is, hogy most kénytelenek vagyunk egy hangyányit lelassulni és átgondolni olyan alapvető kérdéseket, mint a család, az egészség, a fogyasztói szokásaink. Az egész járványból végül győztesen jöhetünk ki!

 

MediaMarkt tipp: A LEGJOBB SOROZATOK, AMIKET MUSZÁJ MEGNÉZNI 2020-BAN anyagunk mellett tonnányi cikk, ajánló és kritika vár rád irodalom, mozgókép és gamer témakörben is! Velünk csak az unatkozik, aki tényleg unatkozni akar!

 

Kapcsolódó MediaMarkt cikkek: 

 

A KORONAVÍRUS KAPCSÁN A MEGELŐZÉSRŐL, PRAKTIKUSAN – ÍGY SEGÍTHET A MEDIAMARKT!

TAVASZI TATAROZÁS: LEGYÉL TE A TAVASZ KIRÁLYNŐJE!

104301cookie-check#maradjotthon és így hozd ki belőle a legtöbbet: pozitív tippek, inkább nőknek!