2 milliárd dollárt érő filmelőzetes

A Disney két milliárd dollárt kereshet a legújabb Star Wars filmmel.

Idén karácsonykor rajongók százmilliói állnak majd sorba a mozipénztárak előtt, hogy megvásárolhassák (vagy inkább beválthassák) jegyüket az ikonikus Sci-fi legújabb epizódjára. A Star Wars: Az ébredő Erő filmelőzetese a napokban járta be a világot online és eddig (4 nap alatt), csak a hivatalos YouTube csatornán közel 40 millióan nézték meg.

1977-ben, pár héttel a legelső Csillagok Háborúja film premierje előtt 20 független médiaelemzőt és újságírót engedtek be egy szupertitkos vetítésre, hogy elmondhassák a véleményüket a filmről. A csapat egyöntetű véleménye az volt, hogy a film jól fog teljesíteni, de azt egyikük sem tudta, vagy merte megjósolni, hogy mennyire. Az első hétvége adatai megdöbbentőek voltak és mostanra 1.1 milliárd dollárt hozott a Lucas Films-nek az első epizód! Most azonban, pontosabban idén karácsonykor érkezik a legfrissebb rész, így a CBS megkérdezett pár szakértőt mire lehet számítani, vajon meg tudja ismételni a 77-es sikert a friss epizód?

Screen Shot 2015-04-20 at 12.23.34

Amennyiben az elemzők, szakértők nem tévednek, nemhogy eléri, de akár meg is duplázhatja a 77-es film bevételeit az Ébredő Erő. Keith Simanton az IMDB.com vezetője szerint az első hétvége bevételei 225 millió dollár körül alakul majd, amivel megdönt minden eddigi rekordot, letaszítva a trónról a 2012 óta verhetetlen Marvel-féle Bosszúállókat, de összességében a Star Wars VII minden eddigi bevételi rekordot átír majd. A jelenlegi felhajtást és a filmet övező érdeklődést tekintve ugyanis maga a film 2 milliárd dolláros bevételt hozhat a Disney-nek, amihez ha hozzászámoljuk a különféle merchandise termékeket (a pizsamáktól, a telefon tokokon át a plüssökig) elképzelhető, hogy a vállalatnak ebből az egy Star Wars filmből visszajön az a 4 milliárd dollár, amennyiért 2012-ben felvásárolta a Lucas Films céget. A tervek szerint a VII. epizód után nagyjából évente jönnének új SW filmek, ám ezek már egy-egy ikonikus szereplő életére fókuszálna, kicsit a Marvel, DC filmek főhőseihez hasonlóan.