Gázzal töltjük a telefont

Legalábbis ha a Kraftwerk mobiltöltő a boltokba kerül. Viszlát konnektor!

A Kraftwerk mögött álló berlini csapat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy létrehozzon egy olyan okostelefon és tablet (illetve bármi más, amit USB-n keresztül tudunk tölteni) “zsebtöltőt”, amit sohasem kell a konnektorba dugni!

“Értem én, hogy villamos, de mi hajtja?!??!” hogy a népszerű urbánus szólást idézzük, hiszen elsőre nem tiszta, hogy akkor honnan lesz áram az apró, zsebrevágható dobozban. A megoldás a gáz, legyen az a spray formájú öngyújtógáz, kemping gázpalack, vagy épp az eszközhöz külön is megvásárolható, megújuló forrásból származó gázkapszula. Így kis túlzással egy mini erőmű lapul a zsebünkben, ami egy gyári kapszulából kb. 20x képes egy iPhonet feltölteni. Ha valakinek (mint ahogy nekünk is azért furcsa volt elsőre) aggályai támadnak a gázzal töltött zsebketyerével kapcsolatban, a cég megnyugtat minket, hogy teljesen veszélytelen a dolog, olyannyira, hogy még a repülőgépekre is felvihetjük, mivel teljesíti a biztonsági előírásokat.

kraftwerk1

Pár napja fut csak még a közösségi finanszírozó kampány, de az már jól látszik, hogy a felhasználók imádják a terméket, ugyanis a gyártáshoz szükséges fél millió dollár duplája jött össze, ilyen rövid idő alatt és még majd egy hónapig fut a projekt. Aki gyors, (és bár már lemaradt az extraakciós 79 dolláros verzióról), az most 99 dollárért juthat hozzá (a végleges 150 dollár körüli ár helyett) egy Kraftwerk töltőhöz decemberi kiszállítással.

Egy biztos: tűzoltóknak, tűzzsonglőrőknek és tűzjáróknak azért nem ajánlott “akció közben” a Kraftwerket kézben tartaniuk!