Mobil zenekar, de konkrétan!

Hogyan is ünnepelhetné jobban a fennállásának 30 évét a koreai SK Telecom, minthogy dalra fakasztja 30 ikonikus telefont.

telefon

30 év nagy idő, pláne egy cég életében és az SK Telekom bizony ott volt a mobiltelefonok elterjedésének hajnalán, majd ahogy nőtt ez a szegmens, úgy nőtt a koreai cég is. A kerek évfordulóra egy egészen zseniális és bonyolult ötlettel készültek, ugyanis 30 évnyi technológiát szinkronizáltak, hogy a végeredmény egy látványos és legfőképp hangzatos videó legyen.

A készülékek sokszínűek, hiszen a 1991-es Nokia 101-es és a Motorola StarTac ugyanúgy megtalálható a „zenészek” között, mint például két csipogó, akik a ritmusszekcióért felelnek. Azt azonban elképzelni sem tudjuk, hogy ki az a birkatürelmű mérnök vagy fejlesztő, aki a készülékek fizikai és virtuális összedrótozását vállalta, hiszen már a kábelek látványa is elképesztő, arról nem is beszélve, hogy annak idején ahány gyártó, annyi csatlakozó és dugó és kommunikációs protokoll. Ha pedig elkészült a drótozás és ide-oda szaladgálnak a bitek a rendszerben, akkor is kell valami, ami megfelelő időzítéssel szólaltatja meg a készülékeket. Elképesztő! Ehhez képest igazából már majdnem lényegtelen (persze nem), hogy milyen zene csendül fel az ünnepi mobiltelefon orchestra zenészeitől.

7960cookie-checkMobil zenekar, de konkrétan!