Nyugodt ünnepi családlátogatás

Itt az év vége, amikor ajándékok után loholunk (már aki nem webshopban vásárol), sokat eszünk és a legtöbben sokat autózunk. Íme néhány tipp, hogy az autóban töltött időt túléljük családostul.

A biztonság egy dolog, a téligumi és a hólánc lassan kötelező kellék most már, de tapasztalt utazó apukák és anyukák tudják, hogy például a csemetéket lefoglalni egy több órás autóúton igencsak idegörlő feladat. A legegyszerűbb bár kissé kegyetlen megoldás, hogy nem hagyjuk a gyereket délután aludni (ha még olyan korban van), vagy pont akkorra időzítjük az utat, amikor úgyis szundítana kicsit.

kariutazas2 kariutazas3 kariutazas4

Ám ez nem mindig működik, így egy autós tablet tartó és egy tablet rengeteg rajzfilmmel feltöltve csodákra képes és hosszú órákra lefoglalja a gyereket az úton. Ha eddig még nem szereztük be, akkor egy nagyobb kapacitású MicroSD kártya jó barátunk lesz, hiszen akár már egy 16GB-os kis adattárolóra is elfér sok-sok rajzfim epizód. Ha pedig esetleg életünk párja azon aggódik, hogy lemarad az év élőben közvetített sporteseményéről, vagy épp kedvenc sorozatáról, akkor egy tabletekhez és telefonokhoz tervezett DVB-T tuner is jól jöhet, már ha az óhajtott audiovizuális fieszta valamelyik ingyenesen fogható földfelszíni sugárzású TV adón zajlik.

kariutazas1 kariutazas5 kariutazas6

Egy jó erős, tableteket is tölteni képes autós szivargyújtó töltő kötelező elem minden kocsiban, de egy külső pótakku sem megvetendő eszköz hosszabb túrákon. Ha pedig a kedves olvasó is enyhe tikkelést kap a gyerkőc kedvenc meséjének főcímzenéje hallatán, akkor egy fejhallgató igen jótékony hatással lehet a nyugalmunkra, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl hangos a tablet, vagy telefon, nehogy a gyermek füle kárát lássa a dolognak. A családi nyugalom mindennél többet ér és igen komolyan befolyásolhatja a rég nem látott rokonoknál töltött napokat, ha mogorván, idegesen, elnyűtten érkezünk hozzájuk.