Olympus OM-D E-M10 Mark II – frissített belbecs klasszikus külsőben

Új készülékkel bővítette kínálatát az Olympus, a múltidéző OM-D szériában bemutatott kompakt gépével. Az E-M10 még tavaly februárban mutatkozott be, ezt váltja most a Mark II-ként aposztrofált utód, s bár a legtöbb helyen belépő szinten emlegetik a termékvonalat, tudásra jóval többet kínál a kompakt gépeknél.

Olympus_OM-D_E-M10_MII_03_MMM

A tükör nélküli kompakt az elődmodellhez hasonlóan a békebeli időket hozza vissza megjelenésben, míg a belbecs olyan extrákat tartogat, mint az öttengelyes képstabilizátor, illetve a WiFi és NFC kapcsolat, 16 megapixeles felbontást rögzíteni képes 4/3-as Live MOS (Micro Four Thirds) szenzor. A készülék 8,5 képkocka/másodperces sorozatfelvételre is képes, a videórögzítés azonban maradt a mára szolidnak nevezhető Full HD, azaz 1080p-s felbontás, melyet 24, 25, 30, 50, 60 fps sebességgel teljesít. A videófelbontás terén érzett hiányosságot kompenzálja némileg a 4K Time Lapse funkció.

Olympus_OM-D_E-M10_MII_02_MMM

A „retro” hangulaton erősít az immáron három fémtárcsából álló kezelőszerv-együttes, ezt egy 3 colos, kihajtható érintőképernyő egészíti ki, mely a modern kor elvárásainak megfelelően érintésre történő fókuszálást és exponálást is biztosít. Az Olympus OM-D E-M10 Mark II külön vázként és többféle készletben is megvásárolható lesz, előbbi 200.000 Ft körüli áron kerül majd a boltok polcaira, szeptember első heteiben.