Új élet a régi akkuknak

Egy egyszerű és zseniális dobozkával mobil töltőt varázsolhatunk régi mobil akkujainkból.

Mi történik azokkal az akkukkal, amiket a régi mobiljainkkal együtt kidobunk? Komoly procedúra után, a környezetszennyező anyagok eltávolítása után talán ismét áramforrásként születnek újjá. Mindeközben a világ ketyeréi egyre több akkut és energiát igényelnek, így nem véletlen, hogy a külső akkumulátorok népszerű kiegészítők a nagy fogyasztású szuperokos mobilok és tabletek mellé. A Better Re egy huszárvágással oldja meg ezt a problémát.

A legtöbb ma használatos mobiltelefon akkuja két év után, még 805-os kapacitással bír, mégis a készülékkel együtt milliónyi ilyen még teljesen használható akkut dobunk ki világszerte. A Better Re egy csinos kis fa-alu doboz, ami képes ezeket az akkukat tölteni és egy szabványos USB csatlakozó segítségével bármilyen USB-ről tölthető eszközt árammal ellátni. A doboz speciális kialakításának köszönhetően a legtöbb, az utóbbi években használatos mobil akku passzol a készülékbe, így gyakorlatilag, amíg léteznek cserélhető akkus mobilok (bár ezek száma azért fogyatkozik), addig a Better Re kellemes utitársunk marad.

betterre1

Ha az akku végleg meghal, elég csak egy másikat bepattintani és a Better Re tobább használható. Ráadásul a dobozt úgy alakították ki a fejlesztők, hogy a kiegészítő dobozokkal több akkut is használhatunk egyszerre, így három modullal akár 10000mAH feletti külső akkut is összelegózhatunk magunknak. A közösségi finanszírozó kampány már félidőben sikeres volt és a legolcsóbb 39 dolláros verzió mér el is fogyott, de jelenleg 44 dollárért kapunk egy használt akkuval felvértezett verziót. A Better Re nem a legolcsóbb külső akku a piacon, viszont, ha azt is beleszámoljuk, hogy az élettartama gyakorlatilag végtelen és magát az akkukat fillérekért, vagy akár ingyen beszerezhetjük, már nem is olyan vészes az ár.