Vezeték nélküli töltés hanggal

A uBeam nem kevesebbet ígér, mint hogy telefonunkat akkor is tölthetjük, ha a zsebünkben van.

A vezeték nélküli töltés létezik, de a mai napig csak olyan megoldások kaphatók a kereskedelmi forgalomban, ami pár milliméteren belül, vagy érintéssel működik. Eddig nem létezett olyan megoldás, ami akár csak 1-2 méteren belül képes volna eszközeinket “megetetni”. A uBeam azonban pár éve mutatta be ilyen megoldását, ám akkor még mind a töltő, mind pedig a vevő, amire mondjuk a telefont, tabletet csatlakoztathattuk, igencsak méretesre sikeredett. Most azonban megérkezett a prototípusa annak a telefon toknak, ami akár 4.5 méterről is képes tölteni készülékünket, ami forradalmasíthatja a mobil eszközök áram ellátását. A technológia a magas frekvenciájú, emberi fül számára hallhatatlan 18kHz feletti hanghullámok árammá alakításán alapszik, így gyakorlatilag nagyon-nagyon leegyszerűsítve egy speciális hangszóró és mikrofon páros az, ami aztán árammal látja el eszközeinket.

Gondoljanak csak bele, ellátogatnak kedvenc kávézójukba, és amíg a friss espresszót kortyolják, meg elmajszolnak egy sütit, a zsebükben lévő telefon, vagy akár a táskában pihenő notebook szépen töltődik. Sokat utazik? Milyen jó lenne, ha minden járaton (és persze otthon a lakásban is) lenne egy uBeam töltő, így sosem kellene attól tartanunk, hogy kedvenc ketyeréink áram nélkül maradnak.

ubeam1

Ezek a megoldások egyelőre még váratnak magukra, de a uBeam jelenelegi megoldása már hordozható és megbízható hatékonysággal működik, így nem csoda, hogy olyan cégek állnak sorba befektetőként a uBeam-nél, mint például a Starbucks (nem véletlen tehát a fenti kávézós példa). A megoldás tehát létezik, a cég folyamatosan fejleszti, de egyelőre nincs konrét dátum arra vonatkozóan, hogy mikor vehetjük meg első uBeam töltő-tok párosunkat a webshopban.